Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, η Seat παρουσίασε την ηλεκτρική της στρατηγική, όπου μέχρι τις αρχές του 2021 θα βγάλει στην αγορά έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Το πρώτο εξ αυτών θα είναι η ηλεκτρική έκδοση του Mii, και σήμερα η ισπανική εταιρία δίνει την πρώτη teaser φωτογραφία του.

Τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στο Όσλο της Νορβηγίας, το οποίο θεωρείται η πρωτεύουσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ευρώπης. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί ως μέρος της εκδήλωσης «Seat on Tour», και το επίσημο λανσάρισμα του θα γίνει πριν από το τέλος του 2019, με τις προπαραγγελίες να ανοίγουν το Σεπτέμβριο.

Με το αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Citigoe iV να παρουσιάζεται πριν δέκα ημέρες, δε νομίζω ότι περιμένει κανείς καμία έκπληξη για το κινητήριο σύνολο και την μπαταρία του Mii Electric. Έτσι, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Seat θα παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων με 210 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh.

Αυτή θα προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 12,5 δευτερόλεπτα, τα 60-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% σε 1 ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW.

Μετά το Mii Electric θα ακολουθήσει το el-Born, ενώ η νέα γενιά του Leon και το Tarraco θα αποκτήσουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το Cupra Leon και το Cupra Formentor θα διαθέτουν επίσης στη γκάμα τους μια plug-in υβριδική παραλλαγή.