Επίσημο: Skoda Citigoe iV με 265 χλμ αυτονομία

Σχετικά άρθρα

Μαζί με το ανανεωμένο Superb, η Skoda παρουσιάζει σήμερα και το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo. Το Citigoe iV είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων με 210 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh.

Αυτή προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 12,5 δευτερόλεπτα, τα 60-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% σε 1 ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW.

Τόσο το καλώδιο φόρτισης CCS όσο και το καλώδιο φόρτισης AC περιλαμβάνονται στην έκδοση εξοπλισμού Style και είναι προαιρετικά στην έκδοση Ambition. Όταν αυτές οι επιλογές φόρτισης δεν είναι διαθέσιμες, η μπαταρία του Skoda Citigoe iV μπορεί να φορτίσει με την χρήση κοινής οικιακής πρίζας.

Το μήκος του φτάνει τα 3.597 χιλιοστά, έχοντας χώρο αποσκευών 250 λίτρα, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως και τα 923 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα. Το προσθιοκίνητο Citigoe iV προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Citigo χάρη στη γρίλια που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Οι προβολείς ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας είναι στάνταρ, ενώ ο φωτισμός κατεύθυνσης προαιρετικός.

Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες που είναι είτε μαύροι είτε στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της εταιρίας ‘SKODA’ ενώ υπάρχει και το λογότυπο Citigoe.

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει λίγο πριν το τέλος του 2019 και στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Skoda Superb

Την τέταρτη γενιά του Superb παρουσίασε σήμερα Skoda, με το μοντέλο να προσφέρεται σε wagon και liftback εκδόσεις αμαξώματος, όπου στη δεύτερη το κάλυμμα...

Το VW Group βλέπει τις παραγγελίες ηλεκτρικών να μειώνονται

Το VW Group μπορεί κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους να είδε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, παγκοσμίως, να αυξήθηκαν κατά 45% στις...

Εντυπωσιάζει το Skoda Karoq στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Skoda Karoq δοκιμάστηκε και αυτό στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...

Η Skoda teasάρει το νέο Superb με τα σκίτσα σχεδιασμού του

Στις 2 Νοεμβρίου η Skoda θα αποκαλύψει την νέα -τέταρτη- γενιά Superb, και σήμερα η εταιρία έδωσε μερικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το σχεδιασμό του...