Μαζί με το ανανεωμένο Superb, η Skoda παρουσιάζει σήμερα και το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo. Το Citigoe iV είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων με 210 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh.

Αυτή προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 12,5 δευτερόλεπτα, τα 60-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% σε 1 ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW.

Τόσο το καλώδιο φόρτισης CCS όσο και το καλώδιο φόρτισης AC περιλαμβάνονται στην έκδοση εξοπλισμού Style και είναι προαιρετικά στην έκδοση Ambition. Όταν αυτές οι επιλογές φόρτισης δεν είναι διαθέσιμες, η μπαταρία του Skoda Citigoe iV μπορεί να φορτίσει με την χρήση κοινής οικιακής πρίζας.

Το μήκος του φτάνει τα 3.597 χιλιοστά, έχοντας χώρο αποσκευών 250 λίτρα, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως και τα 923 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα. Το προσθιοκίνητο Citigoe iV προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Citigo χάρη στη γρίλια που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Οι προβολείς ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας είναι στάνταρ, ενώ ο φωτισμός κατεύθυνσης προαιρετικός.

Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες που είναι είτε μαύροι είτε στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της εταιρίας ‘SKODA’ ενώ υπάρχει και το λογότυπο Citigoe.

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει λίγο πριν το τέλος του 2019 και στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.