Με την ιαπωνική εταιρία να αποτελεί στρατηγικός συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων, παρέδωσε ένα στόλο οκτώ Mirai στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Λωζάνη της Ελβετίας, ως βασικό μέρος του σχεδίου κινητικότητας του οργανισμού. Η παράδοση των υδρογονοκίνητων Mirai έγινε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στο Ολυμπιακό Σπίτι, το νέο γραφείο της ΔΟΕ για την αειφορία, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν στις 23 Ιουνίου 2019.

Η Toyota εκπροσωπήθηκε από τον Matt Harrison, εκτελεστικό αντιπρόεδρο πωλήσεων στην Ευρώπη, και τον καλωσόρισε ο Timo Lumme, διευθύνων σύμβουλος της ΔΟΕ για την τηλεόραση και των υπηρεσιών μάρκετινγκ και η Marie Sallois-Dembreville, διευθύντρια της ΔΟΕ για την αειφορία.

Για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων, θα εγκατασταθεί προσωρινός σταθμός τροφοδοσίας υδρογόνου -ένας από τους πρώτους στην Ελβετία- στα νέα κεντρικά γραφεία της ΔΟΕ, πριν τεθεί σε λειτουργία ένας δημόσιος σταθμός κοντά.

Αυτός θα παράγει και θα διανείμει υδρογόνο που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τον ανεφοδιασμό των Toyota Mirai της ΔΟΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του οργανισμού να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.