Στα τέλη του 2017, η Jaguar παρουσίασε την XE SV Project 8, μια ειδική έκδοση της XE η οποία είναι προϊόν του τμήματος SVO (Special Vehicle Operations) της εταιρίας και βγήκε σε περιορισμένο αριθμό μόλις 300 μονάδων.

Πριν λίγα λεπτά, όμως, η βρετανική εταιρία παρουσίασε την Touring έκδοση του μοντέλου, που όπως βλέπεις από τις φωτογραφίες διαθέτει μια πιο διακριτική εμφάνιση, καθώς έχει αφαιρεθεί η μεγάλη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή και στην θέση της υπάρχει μια μικρή που κουμπώνει πάνω στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Στον εμπρός προφυλακτήρα υπάρχει ένα νέο splitter που εξισορροπεί την διαφορά της αεροδυναμικής πίεσης στον εμπρός και πίσω άξονα.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, και κάτω από το καπό υπάρχει ο κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής, που καθιστούν το σεντάν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Jaguar όλων των εποχών. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο Quickshift κιβώτιο, με το τετρακίνητο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 300 χλμ/ώρα, αντί για τα 322 χλμ/ώρα του κανονικού μοντέλο.

Αντιθέτως με την κανονική έκδοση, η XE SV Project 8 Touring θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε τετραθέσια διαρύθμιση, όταν η πρώτη μπορεί να παραγγελθεί και ως διθέσια καθώς στην θέση των πίσω καθισμάτων υπάρχει roll-cage.

H XE SV Project 8 Touring θα βγει σε μόλις 15 αυτοκίνητα και αναμένεται να είναι πιο ακριβή από την κανονική, ενώ προσφέρεται μόνο σε τέσσερα χρώματα.