Ένας 29χρονος Γάλλος που “τα είχε πιει”, ενώ δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, έκλεψε ένα φορτηγάκι προκειμένου να προλάβει να φτάσει εγκαίρως στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του για άλλο αδίκημα.

Ο 29χρονος έχει καταδικαστεί για μια υπόθεση ναρκωτικών και εκτίει την ποινή του στη φυλακή των Βερσαλλιών, στα δυτικά του Παρισιού, αλλά σε καθεστώς ημιελευθερίας. Βρισκόταν στο Βιροφλέ, μια γειτονική κοινότητα, όταν αντιλήφθηκε ότι η ώρα είχε περάσει και έπρεπε να επιστρέψει αμέσως στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο άνδρας είδε μπροστά του το φορτηγάκι από μια υπηρεσία ταχυμεταφορών, με τον οδηγό του να έχει ξεχάσει τα κλειδιά πάνω στο όχημα. Έτσι το έκλεψε προκειμένου να φτάσει γρήγορα στη φυλακή. Ο οδηγός του φορτηγού ειδοποίησε την αστυνομία για το περιστατικό, με τον 29χρονο να συλλαμβάνεται την ώρα που έφτανε στη φυλακή. Όταν βρέθηκε πάνω του η ταυτότητα του κούριερ (είχε ξεχάσει το πορτοφόλι του μέσα στο φορτηγό), ισχυρίσθηκε ότι ήταν ο εργοδότης του. Δεν μπόρεσε όμως να δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση για το πού βρήκε τα δύο κινητά τηλέφωνα και το τσιγαριλίκι που είχε επίσης στην κατοχή του.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο νεαρός προκάλεσε και ζημιές στο φορτηγάκι, σπάζοντας τον καθρέφτη, δεδομένου ότι ήταν μεθυσμένος και δεν ήξερε να οδηγεί. Τελικά ο 29χρονος παραδέχτηκε ότι έκλεψε το όχημα επειδή είχε καθυστερήσει να γυρίσει στη φυλακή. Παραμένει υπό κράτηση και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.