Η Automobili Pininfarina παρουσιάζει στην κεντρική πλατεία της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο το Battista, ως μέρος της έκθεσης Leonardo da Vinci: A Mind in Motion. Αυτή “τρέχει” το τρέχον Σαββατοκύριακο, με το ηλεκτρικό hypercar να βρίσκεται στην Βρετανική Βιβλιοθήκη από την Πέμπτη 6 Ιουνίου έως την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Παράλληλα με την παραπάνω εκδήλωση, η Automobili Pininfarina έκανε γνωστό πως το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο για παραγγελία, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση εδώ. Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι από τα 150 Battista που θα βγάλει στην παραγωγή, τα 50 θα κυκλοφορήσουν στη Βόρεια Αμερική, τα 50 στην Ευρώπη και τα 50 στη Μέση Ανατολή μαζί με την Ασία. Το κόστος του καθενός ανέρχεται κοντά στα €2,2 εκατομμύρια και οι παραδόσεις του προγραμματίζονται για το 2020.

Η Pininfarina αναφέρει ότι η ομάδα πωλήσεων της, με έδρα το Μόναχο, θα διαχειρίζεται ένα δίκτυο αποκλειστικών και έμπειρων πωλητών ειδικών οχημάτων. Η εταιρεία λέει ότι θέλει να δημιουργήσει σχέσεις με 20 με 25 ειδικούς πωλητές παγκοσμίως για να πουλήσει το Battista και μελλοντικά να φτάσει μέχρι και τους 40, όταν και θα παρουσιάσει νέα μοντέλα. Η εταιρεία πωλήσεων της στη Βόρεια Αμερική έχει ήδη βρει τους κατάλληλους πωλητές σε Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Τορόντο και Βανκούβερ, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί και για επιλεγμένες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Το δίκτυο πωλήσεων της Κίνας θα ανακοινωθεί αργότερα το 2019.

Να θυμίσω ότι το Battista φέρει το ηλεκτρικό σύνολο της Rimac και είναι το δυνατότερο αυτοκίνητο ιταλικής παραγωγής. Κίνηση παίρνει από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.900 άλογα με 2.300 Nm ροπής. Έχει τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, Τα 0-300 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, με τους ηλεκτροκινητήρες να αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 120 kWh που προσφέρουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.