Μετά και την ολοκλήρωση των τρίτων ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Paul Ricard είναι ξεκάθαρο ότι η pole position θα “παιχτεί” ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes, καθώς και στο FP3 που μόλις ολοκληρώθηκε, το δίδυμο της γερμανικής ομάδας κυριάρχησε και έκανε τους δύο ταχύτερους γύρους, όπως είχαν κάνει στα προηγούμενα δύο sessions. Πιο συγκεκριμένα, ο Valtteri Bottas ήταν για δεύτερη φορά ταχύτερος του team-mate του, Lewis Hamilton, με τον Βρετανό πρωταθλητή να είναι μόλις 0,041 δευτ. πίσω του.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Ferrari, με τον Leclerc να ήταν ο κορυφαίος της Ferrari, αλλά ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον πρώτο. Η ιταλική ομάδα δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι έχει τον ρυθμό για κάτι καλύτερο από την δεύτερη σειρά του grid, κυρίως λόγω της υστέρησης της στο τρίτο section της πίστας.

Η Red Bull παρά το αναβαθμισμένο power unit δεν έχει ρυθμό, και σε αυτόν τον αγώνα φαίνεται να είναι η “καλύτερη” από τους υπόλοιπους, και όχι να παλέψει με τις δύο πρώτες ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Max Verstappen και Pierre Gasly ήταν 1,4 και 1,5 δευτ. πιο αργοί από τον πρωτοπόρο. Πολύ δυνατή δείχνει η McLaren με τους δύο οδηγούς της να κάνουν άνετα χρόνους 10άδας. Ο Daniel Ricciardo φορώντας το Spec-B κινητήρα της Renault δίνει ελπίδες για μια καλή θέση στις κατατακτήριες, ενώ τέλος ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε τη δεκάδα με την Alfa Romeo του.

1Αποτελέσματα