Η Apple εξαγόρασε την Drive.ai

Σχετικά άρθρα

H Apple εξαγόρασε την Drive.ai, μια εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας. Με την εξαγορά αυτή, η Apple επιβεβαιώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον της για την τεχνολογία των οχημάτων που μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς οδηγό, ενώ παράλληλα ενισχύει το εργατικό δυναμικό της εταιρείας με προσωπικό που είναι ήδη εξειδικευμένο στην κατασκευή και υποστήριξη των αυτόματων οχημάτων.

Από την πλευρά της Drive.ai, το deal με την Apple ήταν “σωτήριο” καθώς είχε ήδη υποβάλλει αίτηση για “λήξη λειτουργίας” στην Καλιφόρνια. Ακόμη δεν είναι απολύτως σαφές πόσοι υπάλληλοι θα «ανήκουν» στο δυναμικό της Apple στο μέλλον. Η Drive.ai προσέλαβε 100 μηχανικούς τον Φεβρουάριο του 2019 και πολλοί από αυτούς μπορεί να καταλήξουν να δουλεύουν στην Apple.

Σημειώνεται ότι η Apple απέλυσε σχεδόν 200 άτομα από το τμήμα της αυτόνομης οδήγησης, νωρίτερα φέτος, αλλά τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι δεν σκοπεύει να κλείσει εντελώς το τμήμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...