Επίσημο: Opel Astra facelift, με τους κινητήρες της PSA

Σχετικά άρθρα

Με την Opel να έχει ανακοινώσει ότι η νέα γενιά του Astra θα παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2021, σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει την ανανεωμένη εμφάνιση της τρέχουσας -πέμπτης- γενιάς.

Οι παραγγελίες του Astra facelift θα ξεκινήσουν σε μερικές εβδομάδες, με τις διαφορές να είναι αρκετά διακριτικές, με την εταιρία να αναφέρει ότι το πλαίσιο του Astra έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Έτσι, τα νέα αμορτισέρ αυξάνουν την άνεση, ενώ το προαιρετικό σπορ πακέτο διαθέτει πιο σκληρά αμορτισέρ, πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και ένα σύνδεσμο Watt στον πίσω άξονα.

Αεροδυναμική

Το εμπρός τμήμα του Astra χαρακτηρίζεται από την τρισδιάστατη εμφάνιση της μάσκας και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με την γερμανική εταιρία να αναφέρει ότι χάρη στην αεροδυναμική, τους πολύ αποδοτικούς νέους κινητήρες και τα κιβώτια, οι εκπομπές CO2 του του ανανεωμένου μοντέλου έχουν περιοριστεί έως 19%, συγκριτικά με το pre-faclift μοντέλο. To hatchback μοντέλο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.26 Cd και στο Sport Tourer με 0.26 Cd.

H αεροδυναμική βελτιώνεται χάρη στο νέο καπό, στους βραχίονες ελέγχου στον πίσω άξονα σε σχήμα εκτροπέα και στο full-face κλείστρο. Τα πάνω και κάτω τμήματα της μάσκας του νέου Astra ανοίγουν και κλείνουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, βελτιώνοντας έτσι τη ροή αέρα. Η βελτιστοποίηση του κάτω μέρους του αμαξώματος μειώνει το συντελεστή οπισθέλκουσας περιορίζοντας το στροβιλισμό.

Κινητήρες

Η Opel τοποθετεί τους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel του Ομίλου PSA. Τα τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα 1,2 και 1,5-λίτρων παράγουν από 105 έως 145 ίππους, με έναν αντικραδασμικό άξονας στο μπλοκ των τρικύλινδρων κινητήρων να εξουδετερώνει τους κραδασμούς, με τους κινητήρες να συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Βενζινοκινητήρες 1.2-λίτρων 1.2-λίτρων 1.2-λίτρων 1.4-λίτρων
Ίπποι (hp) 110 στις 4.500 σ.α.λ. 130 στις 5.500 σ.α.λ. 145 στις 5.500 σ.α.λ. 145 στις 5.500 σ.α.λ.
Ροπή (Nm) 195 στις 2.000-3.500 σ.α.λ. 225 στις 2.000-3.500 σ.α.λ. 225 στις 2.000-3.500 σ.α.λ. 236 στις 1.500-3.500 σ.α.λ.
Κιβώτιο 6-τάχυτο μηχανικό 6-τάχυτο μηχανικό 6-τάχυτο μηχανικό 7-τάχυτο CVT

Συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο, οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 του Astra έχουν μειωθεί αντίστοιχα πάνω από 5%, περίπου 19% και πάνω από 15%.

Πετρελαιοκινητήρες 1.5-λίτρων 1.5-λίτρων 1.5-λίτρων
Ίπποι (hp) 105 στις 3.250 σ.α.λ. 122 στις 3.500 σ.α.λ. 122 στις 3/500 σ.α.λ.
Ροπή (Nm) 260 στις 1.500-2.500 σ.α.λ. 300 στις 1.750-2.500 σ.α.λ. 285 στις 1.500-2.750 σ.α.λ.
Κιβώτιο 6-τάχυτο μηχανικό 6-τάχυτο μηχανικό 9-τάχυτο αυτόματο

Το σύστημα ψεκασμού common rail να λειτουργεί με πίεση έως 2.000 bar και συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο, οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 των 105 και 122 ίππων Astra diesel έχουν μειωθεί έως 17% και περίπου 10% αντίστοιχα.

Η ενσωμάτωση της υγρόψυκτης πολλαπλής εξαγωγής στην κυλινδροκεφαλή συμβάλλει στην ταχύτερη προθέρμανση του κινητήρα, κάτι το οποίο μειώνει τις εκπομπές ρύπων σε μία κρύα εκκίνηση. Με τη συμβολή προηγμένων τεχνολογιών μείωσης εκπομπών ρύπων, όπως το φίλτρο σωματιδίων βενζίνης (GPF) και το σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής diesel Selective Catalytic Reduction (SCR), όλοι οι νέοι κινητήρες του Astra ήδη συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d. Το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων θα ισχύσει για πρώτη φορά για όλες τις νέες ταξινομήσεις το 2021, ενώ όλοι οι κινητήρες εφοδιάζονται στάνταρ με stop/start. Οι diesel κινητήρες διαθέτουν υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) με ηλεκτρικό ενεργοποιητή και, όπως οι βενζινοκινητήρες, έναν αντικραδασμικό άξονα στο μπλοκ για πιο αθόρυβη λειτουργία. Παρομοίως, η πολλαπλή εξαγωγής είναι επίσης ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή.

Εσωτερικό

Περνώντας στη καμπίνα, το ανανεωμένο Astra διαθέτει νέα οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με τα Multimedia Radio, Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro να είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Το Multimedia Navi Pro έχει έγχρωμη οθόνη αφής 8″, ενώ ελέγχεται και μέσω φωνητικής εντολή.

Το ίδιο ισχύει και για τον πίνακα οργάνων, όπου για πρώτη φορά στο Astra είναι διαθέσιμο ψηφιακό ταχύμετρο. Προαιρετικά, διατίθεται η λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης E-Call. Ακόμα μπορείς να τοποθετήσεις -προαιρετικά- το ηχοσύστημα της Bose με επτά ηχεία και RichBass subwoofer κάτω από το χώρο αποσκευών. Τέλος, υπάρχει υποδοχή στην κεντρική κονσόλα για την ασύρματη φόρτιση των συμβατών smartphones, ενώ από θέμα διαμόρφωσης προσφέρεται High Gloss Black πακέτο.

Τεχνολογίες

Το Opel Astra ήδη προσφέρει μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης, όπως το ευφυές αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix. Επιπλέον συναντάμε προσαρμοζόμενο cruise control, ένδειξη απόστασης από τα προπορευόμενο όχημα, αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας.

Επίσης διατίθενται εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR με εξαερισμό και λειτουργία μασάζ. Το Astra μπορεί να εξοπλιστεί με εμπρός κάμερα που εκτός από αυτοκίνητα αναγνωρίζει και πεζούς, αλλά και με νέα κάμερα οπισθοπορείας.

Φωτογραφίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...