Το 2012 η Porsche είχε εξαγοράσει την πίστα δοκιμών του Nardo στην Ιταλία. Το Nardo Technical Center είναι έκτασης 700 εκταρίων, βρίσκεται στην επαρχία Λέτσε της Απούλιας της Νότιας Ιταλίας και διαθέτει μια πίστα 6,2 χλμ αλλά, μια οβάλ διαδρομή 12,6 χλμ και περισσότερες από 20 διαδρομές δοκιμών.

Η Porsche εγκαινίασε χθες την ανακαινισμένη πίστα, με την γερμανική εταιρία να επενδύσει σε αυτή 35 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες χρειάστηκαν 7 μήνες για να ολοκληρωθούν και εκτός από τις επισκευές και τις ανακαινίσεις στην οδική επιφάνεια της πίστας, με νέα ασφαλτόστρωση, η Porsche εγκατέστησε ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί από την Porsche Engineering ειδικά για τις δραστηριότητες δοκιμών υψηλής ταχύτητας στο Nardo. Τα έργα περιελάμβαναν επίσης την πλήρη ανακαίνιση της δυναμικής πλατφόρμας αυτοκινήτου με έκταση 106.000 τετραγωνικών μέτρων.

1Διάβασε επίσης

Top 15: Σε αυτές τις πίστες δοκιμάζουν τα αυτοκίνητά τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Εκτός από την ίδια την Porsche, η εταιρία νοικιάζει την πίστα και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου αυτές να διεξάγουν εκεί δοκιμές εξέλιξης, αλλά και δοκιμές των συστημάτων κινητικότητας (ηλεκτρικά οχήματα με συστήματα ταχυφόρτισης, προηγμένα συστήματα υποστήριξης και υποβοήθησης του οδηγού, συνδεδεμένες υπηρεσίες, αυτόνομη οδήγηση κτλ). Σήμερα στο Nardo Technical Center πάνω από 90 εταιρείες αυτοκινήτων και 150 άτομα απασχολούνται καθημερινά.