Στις αρχές του μήνα η Audi παρουσίασε το S8 το οποίο εξοπλίζεται με προγνωστική ενεργή ανάρτηση. Τώρα η εταιρία ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση μπορεί να τοποθετηθεί και στις υπόλοιπες εκδόσεις του A8, μιας και βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό (5.450 ευρώ η τιμή της στη Γερμανία). Αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στα A8 με TFSI κινητήρες βενζίνης, ενώ αργότερα θα προσφέρεται και στα TDI πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Η προγνωστική ενεργή ανάρτηση λειτουργεί σε συνδυασμό με την ενεργή αερανάρτηση και μπορεί να ανυψώσει ή να κατεβάσει ανεξάρτητα κάθε τροχό, μέσω ηλεκτρομηχανικών μηχανισμών. Με αυτό τον τρόπο είναι εφικτός ο ενεργός έλεγχος του αυτοκινήτου σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι κλίσεις κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση. Η εμπρόσθια κάμερα, η οποία ανιχνεύει τις μεγαλύτερες ανωμαλίες του οδοστρώματος, διασφαλίζει την προγνωστική λειτουργία της ανάρτησης. Η κάμερα “διαβάζει” τον δρόμο 18 φορές το δευτερόλεπτο, με την Audi να υποστηρίζει πως στην λειτουργία Dynamic, η προγνωστική ενεργή ανάρτηση μειώνει την κλίση του αυτοκινήτου από τις 5 στις 2 μοίρες.

Παράλληλα έχει την δυνατότητα να αυξήσει την απόσταση κατά 8,5 εκατοστά μέσα σε 5 δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ όταν ενεργοποιείται η λαβή της πόρτας τότε το αμάξωμα αυτόματα ανυψώνεται γρήγορα μέχρι και 5 εκατοστά για ακόμα πιο άνετη επιβίβαση ή αποβίβαση.