Το Audi A8 αποκτά προγνωστική ενεργή ανάρτηση

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα η Audi παρουσίασε το S8 το οποίο εξοπλίζεται με προγνωστική ενεργή ανάρτηση. Τώρα η εταιρία ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση μπορεί να τοποθετηθεί και στις υπόλοιπες εκδόσεις του A8, μιας και βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό (5.450 ευρώ η τιμή της στη Γερμανία). Αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στα A8 με TFSI κινητήρες βενζίνης, ενώ αργότερα θα προσφέρεται και στα TDI πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Η προγνωστική ενεργή ανάρτηση λειτουργεί σε συνδυασμό με την ενεργή αερανάρτηση και μπορεί να ανυψώσει ή να κατεβάσει ανεξάρτητα κάθε τροχό, μέσω ηλεκτρομηχανικών μηχανισμών. Με αυτό τον τρόπο είναι εφικτός ο ενεργός έλεγχος του αυτοκινήτου σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι κλίσεις κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση. Η εμπρόσθια κάμερα, η οποία ανιχνεύει τις μεγαλύτερες ανωμαλίες του οδοστρώματος, διασφαλίζει την προγνωστική λειτουργία της ανάρτησης. Η κάμερα “διαβάζει” τον δρόμο 18 φορές το δευτερόλεπτο, με την Audi να υποστηρίζει πως στην λειτουργία Dynamic, η προγνωστική ενεργή ανάρτηση μειώνει την κλίση του αυτοκινήτου από τις 5 στις 2 μοίρες.

Παράλληλα έχει την δυνατότητα να αυξήσει την απόσταση κατά 8,5 εκατοστά μέσα σε 5 δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ όταν ενεργοποιείται η λαβή της πόρτας τότε το αμάξωμα αυτόματα ανυψώνεται γρήγορα μέχρι και 5 εκατοστά για ακόμα πιο άνετη επιβίβαση ή αποβίβαση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...