Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray με 495 άλογα

Σχετικά άρθρα

Μετά από μήνες αναμονής η Chevrolet παρουσίασε την όγδοη γενιά της Corvette, που για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι κεντρομήχανη, ενώ για πρώτη φορά διαθέτει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με ελικοειδή ελατήρια αντί για ανάρτηση τύπου σούστα.

Σχεδίαση

Ο σχεδιασμός του μοντέλου έχει αλλάξει ριζικά λόγω της νέας διάταξης του κινητήρα. Το μοντέλο δείχνει πιο σπορ, με λεπτούς LED προβολείς και μεγάλες εισαγωγές αέρα και τετραπλές απολήξεις.

Έχει μήκος 4.630 mm, πλάτος 1.934 mm, ύψος 1.234 mm και μεταξόνιο 2.722 mm. Διαθέτει μέρη από αλουμίνιο, φορά ζάντες 19″ και 20″ μπροστά και πίσω, με ελαστικά Michelin Pilot Sport ALS διαστάσεων 245/35ZR19 μπροστά και 305/30ZR20 πίσω, με τα φρένα να είναι της Brembo και να αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 322 mm μπροστά και 340 mm πίσω. Η Chevrolet μάλιστα έχει εξοπλίζει τη νέα Corvette με ένα σύστημα ανύψωσης του μπροστινού μέρους που βασίζεται στο GPS.

Κινητήρας

Η νέα Corvette Stingray έχει τον LT2 V8 πίσω από τα καθίσματα και μπροστά από τον πίσω άξονα. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι μια εξέλιξη του LT1 κινητήρα της προηγούμενης γενιάς. Έχει χωρητικότητα 6,2-λίτρων και αποδίδει 490 άλογα με 630 Nm ροπής.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.530 κιλά, με τον κινητήρα να συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Tremec. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με τα 0-96 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Αργότερα θα προστεθούν και άλλοι κινητήρες. Ο 4,2-λίτρων V8 biturbo απόδοσης 650 ίππων, ο 5,5-λίτρων DOHC V8 κινητήρας απόδοσης 600 ίππων, με τον κόφτη να αγγίζει τις 9.000 σ.α.λ. Με την τοποθέτηση διπλών turbo στον συγκεκριμένο κινητήρα, η απόδοση του θα ανέλθει στα 850 άλογα με 976 Nm ροπής. Τέλος, υπάρχουν αναφορές ότι αυτός ο κινητήρας θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα, εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη κοντά 1.000 άλογα, με το συγκεκριμένο μοντέλο να είναι τετρακίνητο.

Corvette Z51 Performance

Το πακέτο Z51 Performance αυξάνει την ιπποδύναμη στα 495 άλογα και την ροπή στα 637 Nm, ενώ προσθέτει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερα φρένα 345 mm μπροστά και 350 mm πίσω, ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, καλύτερη ψύξη, μαγνητική ανάρτηση και σπορ εξάτμιση.

Εσωτερικό

Η σχεδίαση του εσωτερικού είναι εντελώς νέα. Η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό, εκεί όπου συναντάμε μια 12″ οθόνη αφής, με το διάκτινο τιμόνι να φιλοξενεί αρκετά κουμπιά, αλλά και τα paddles του αυτόματου κιβωτίου. Τα καθίσματα έχουν μετατοπιστεί 42 εκατοστά πιο μπροστά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ συναντάμε δεκάδες κουμπιά. Πάνω στο τιμόνι συναντάμε το κουμπί Z που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις απόδοσης της νέας Corvette. Υπάρχουν carbon και αλουμινένια διακοσμητικά, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone και σύστημα που υποστηρίζει NFC. Το ηχοσύστημα της Bose με 10 ηχεία βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και ένα ηχοσύστημα με 14 ηχεία.

Το μοντέλο εξοπλίζεται με launch control, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και έχει έξι mode λειτουργίας, τα Weather, Tour, Sport, Track, MyMode και Z Mode.

Και Targa

Υπάρχουν καλύτερης ποιότητας υλικά, καλύτερο φινίρισμα, με την οροφή να είναι αφαιρούμενη, με το αυτοκίνητο να μετατρέπεται σε targa.

Το κομμάτι της οροφής τοποθετείται στον χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος, εκεί όπου μπορούν να χωρέσουν 2 τσάντες του γκόλφ, ενώ στο μπροστά μέρος υπάρχει περιορισμένος χώρος για μερικές μικρές τσάντες.

Και Convertible

Η νέα Corvette θα προσφέρεται και ως convertible, με την εταιρία να δίνει μόνο μερικές φωτογραφίες του μοντέλου.

Ανταγωνιστική τιμή

Η νέα Corvette θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο Bowling Gree της GM στο Κεντάκι. Θα προσφέρεται και ως δεξιοτίμονη και στις ΗΠΑ έχει αρχική τιμή 59.995 δολάρια, την ώρα που ανταγωνιστές της έχουν πολύ μεγαλύτερη τιμή όπως: Porsche 911 Carrera S – $113.300, Lotus Evora 400 – $94.900, Mercedes-AMG GT Coupe – $112.700, Honda NSX – $159.300, Audi R8 – $172.450 και Nissan GT-R Pure – $99.990.

Η Chevrolet έχει ετοιμάσει ήδη τον online configurator της νέας Corvette και μπαίνοντας εδώ μπορείς να δημιουργήσεις την νέα Corvette όπως εσύ επιθυμείς.

Corvette C8.R

Η νέα Corvette θα προσφέρεται και σε αγωνιστική έκδοση που θα φορά έναν turbo V8 5,5-λίτρων κινητήρα που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr