Επίσημο: Audi A1 Citycarver, η crossover έκδοση

Σχετικά άρθρα

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει σήμερα μια νέα προσθήκη στην γκάμα του entry-level μοντέλου της, την οποία ονομάζει Citycarver. Σύμφωνα με την Audi, το νέο A1 Citycarver είναι η πιο προοδευτική έκδοση της γκάμας του Α1, καθώς “βρίσκεται στο σπίτι” σε οποιοδήποτε περιβάλλον: στην πόλη, στους επαρχιακούς δρόμους, στον αυτοκινητόδρομο και σε ελαφριές εκτός δρόμου διαδρομές.

Η Audi επέλεξε το όνομα Citycarver, αντί του Allroad που συνήθως έχουν τα υπερυψωμένα μοντέλα της, πιθανότατα γιατί το νέο μοντέλο της δεν προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 40 χλστ., που παρέχει ευκολότερη είσοδο στο αυτοκίνητο και καλύτερη ορατότητα. Τα 35 χλστ. της αύξησης της απόστασης από το έδαφος έρχονται από την ανάρτηση, ενώ τα υπόλοιπα 5 χλστ. από τους μεγαλύτερους σε διάμετρο τροχούς, οι οποίοι ξεκινούν από 16 ίντσες και φτάνουν έως 18 ίντσες.

Εμφανισιακά, το A1 Citycarver ξεχωρίζει από το A1 Sportback μέσω της νέας μαύρης ματ μάσκας, που θυμίζει αρκετά αυτή των Q μοντέλων της Audi, ενώ υπάρχουν και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος (στους προφυλακτήρες, στα φτερά και στις ποδιές). Ακόμα, υπάρχουν δύο εσοχές κάτω από το καπό (αντί για τρεις) και ξεχωριστές εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω μέρος, συναντάμε μεγαλύτερη αεροτομή. Τέλος, υπάρχουν full-LED φώτα εμπρός και πίσω.

Επιλέγοντας το -προαιρετικό- πακέτο Dynamic, παίρνεις κόκκινες δαγκάνες φρένων, ζάντες 18 ιντσών, ενισχυτή του ήχου της εξάτμισης, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και σπορ λειτουργία στο σύστημα Audi drive select. Η παλέτα χρωμάτων της crossover έκδοσης του A1 Sportback περιλαμβάνει εννέα εξωτερικά χρώματα, με την Audi να βάφει την οροφή είτε σε μαύρο (Mythos) μεταλλικό χρώμα είτε σε γκρι (Manhattan) μεταλλικό για να προσφέρει αντίθεση.

Για το λανσάρισμα του μοντέλου, η Audi προσφέρει την ειδική έκδοση “edition one”, που έρχεται σε γκρι (arrow gray) ή πορτοκαλί (pulse orange) χρώμα και εφοδιάζεται με ζάντες 18 ιντσών, φιμέ κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα, αντίθετο χρώμα σε οροφή και καθρέπτες, ειδικά αυτοκόλλητα, μαύρες λεπτομέρειες σε γρίλια και εισαγωγές αέρα και εσωτερικό S line με πορτοκαλί ή ασημί επενδύσεις.

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα δεν διαφέρει από το “απλό” A1, με το Citycarver να είναι διαθέσιμο με τρία πακέτα εξοπλισμού: το advanced, το design selection και το S line. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, ενώ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (MMI) υπάρχει οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Προαιρετικά, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το premium ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, με απόδοση 560 watts. Κατά τ’αλλά οι εσωτερικοί χώροι δεν αλλάζουν, και έτσι ο χώρος αποσκευών του είναι ίδιος με το A1 Sportback, φτάνοντας τα 335 λίτρων.

Παραδόξως, η Audi δεν αποκάλυψε τη γκάμα των κινητήρων του νέου της μικρού crossover, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα είναι οι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι TFSI κινητήρες που εφοδιάζεται και το A1 Sportback.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που περιλαμβάνουν ενεργό cruise control, park assist, Audi pre sense front και lane departure warning. Οι παραγγελίες του A1 Citycarver ξεκινούν μέσα στον Αύγουστο, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται μέσα στο φθινόπωρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα