Η Tesla συμφώνησε να καταβάλει στην Κίνα 2,23 δισεκατομμύρια γιουάν (290 εκατομμύρια ευρώ) σε φόρους κάθε χρόνο, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις τοπικές αρχές για την κατασκευή του εργοστασίου της στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης με την κυβέρνηση της Σαγκάη, η Tesla πρέπει να ξεκινήσει να δημιουργεί τα ετήσια φορολογικά έσοδα στο τέλος του 2023 – ή να παραδώσει το οικόπεδο του εργοστασίου πίσω στο κράτος.

Επίσης, σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η Tesla πρέπει να δαπανήσει 14,08 δισ. γιουάν (1,8 δισ. ευρώ) σε κεφαλαιουχικές δαπάνες για το εργοστάσιο τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι υποχρεώσεις δεν είναι επαχθείς σε σχέση με τους στόχους της Tesla, οι οποίοι περιλαμβάνουν την επένδυση αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, με την κατασκευή του να αναμένεται να κοστίσει στην Tesla περί τα 2 δισ. δολάρια. Η Tesla σκοπεύει να παραγάγει ετησίως μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα (Model 3 και Model Y) στο εργοστάσιό της στην Σαγκάη. Όπως δήλωσε η Tesla:

Πιστεύουμε ότι η απαίτηση για κεφαλαιουχικές δαπάνες και ο στόχος των φορολογικών εσόδων θα είναι εφικτά ακόμη και αν η πραγματική παραγωγή οχημάτων μας είναι πολύ χαμηλότερη από τους όγκους που προβλέπουμε.