Η Pagani παρουσιάζει επίσημα την Huayra BC Roadster, με το μοντέλο να βρίσκεται στο Pebble Beach στις 15 Αυγούστου. Το αυτοκίνητο διαφέρει από την κλειστή Huayra BC, αφού έχει νέα πίσω αεροτομή, νέα εισαγωγή αέρα, νέους προφυλακτήρες και αρκετές ακόμη αεροδυναμικές διαφορές. Έχει αφαιρούμενη σκληρή οροφή κατασκευασμένη από carbon και ζυγίζει 1.250 κιλά.

Κίνηση παίρνει από τον V12 6,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 800 ίππων με 1.050 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα 7-τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Xtrac που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, με το monocoque σασί να είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και carbon, που βελτιώνει κατά 12% την στρεπτική ακαμψία και κατά 20% στην ευκαμψία.

Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου είναι τέτοια που παράγει 500 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 280 χλμ/ώρα, με την Pagani να τοποθετεί 6 απολήξεις εξατμίσεων. Είναι σε θέση να παράγει 1,9G πλευρικής επιτάχυνσης, μέγιστη επιτάχυνση 2,2G και 2,2G κατά το φρενάρισμα.

Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί σε μόλις 40 μονάδες, με την κάθε μια να κοστίζει 3.085.000 χωρίς τους φόρους κάθε χώρας. Και οι 40 έχουν ήδη πουληθεί.

Εσύ μπορείς να την “οδηγήσεις” κατεβάζοντας το παιχνίδι CSR Racing 2, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα και είναι διαθέσιμο δωρεάν στα Apple και Android Store.