Το 1979, η γερμανική εταιρία συνεργάστηκε με τον Andy Warhol, ώστε ο τελευταίος να έχει σαν καμβά μια M1 και να αναδείξει το ταλέντο του. Το αποτέλεσμα ήταν η BMW M1 Art Car by Andy Warhol, ένα από τα πιο θρυλικά “Art Car” στην ιστορία της αυτοκίνησης, και κατέχει επάξια μια θέση στο βιβλίο της Pop Art ιστορίας. Αυτό ήταν το τέταρτο έκθεση της Art Car Collection της BMW, με τον Warhol να το ολοκληρώνει σε μόλις μισή ώρα.

Ο 51-χρονος -τότε- Αμερικάνος καλλιτέχνης είχε δηλώσει μόλις ολοκλήρωσε το έργο του:

Το αγαπώ αυτό το αυτοκίνητο. Είναι πιο επιτυχημένο από ένα έργο τέχνης. Προσπάθησα να δείξω την ταχύτητα ως μια οπτική εικόνα. Όταν ένα αυτοκίνητο τρέχει πραγματικά γρήγορα, όλες οι γραμμές και τα χρώματα μετατρέπονται σε θαμπάδα.

Φέτος, η BMW γιορτάζει τα 40 χρόνια του αυτοκινήτου, και για το λόγο αυτό του έκανε μια ειδική φωτογράφηση. Ο φωτογράφος αυτοκινήτων Stephan Bauer -ο οποίος κέρδισε πέρσι τον διαγωνισμό Social Media Contest “Shootout 2018”, που διοργάνωσε η BMW Classic- φωτογράφισε την δημιουργία του Warhol, και επέλεξε ένα παλιό εργοστάσιο στην Κολωνία της Γερμανίας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.