Το ισχυρό γιεν επηρεάζει τα κέρδη των Toyota και Honda

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα πως μειώνει τις εκτιμήσεις για το σύνολο του οικονομικού έτους κατά σχεδόν 6% εν μέσω προσδοκιών ότι το ισχυρότερο γιεν θα επηρεάσει την κερδοφορία, επισκιάζοντας τις καλύτερες τριμηνιαίες επιδόσεις σε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε αύξηση 8,7% στα λειτουργικά κέρδη, στα 741,9 δισ. γιεν (6,24 δισ. ευρώ) στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, στο υψηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ωστόσο, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, στα 2,4 τρισ. γιεν από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,55 τρισ. γιεν πριν από ένα χρόνο.

Στο τρίμηνο η Toyota είδε αύξηση των πωλήσεων οχημάτων παγκοσμίως κατά 3,6% στα 2,71 εκατ. οχήματα, από τα 2,61 εκατ. οχήματα πριν από ένα χρόνο.

Από την άλλη, η Honda ανακοίνωσε μείωση κατά 16% στα λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2019, καθώς το ισχυρότερο γιεν επηρέασε τα κέρδη στο εξωτερικό και οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν.

Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 252,4 δισ. γιεν (2,13 δισ. ευρώ) στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, έναντι των 299,3 δισ. γιεν πριν από ένα χρόνο και έναντι εκτιμήσεων για 246,9 δισ. γιεν.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στα 407.000 οχήματα στο τρίμηνο, από τα 425.000 οχήματα πριν από ένα χρόνο. Η Honda υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις παγκοσμίως στη χρήση μέχρι τον Μάρτιο του 2020 στα 5,11 εκατ. οχήματα, από την προηγούμενη πρόβλεψη για 5,16 εκατ. οχήματα και τα 5,323 εκατ. που πούλησε πέρυσι.

Επιβεβαίωσε ωστόσο τις εκτιμήσεις για αύξηση 6% στα λειτουργικά κέρδη, στα 770 δισ. γιεν για την τρέχουσα χρήση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...