Νέα BMW M3. Με 480 και 510 άλογα

Σχετικά άρθρα

Ο Markus Flasch, ο επικεφαλής του τμήματος M της BMW, αποκάλυψε τις ιπποδυνάμεις που θα προσφέρεται η νέα γενιά της M3. Το μοντέλο θα φορά τον S58 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα των νέων X3 Μ και X4 Μ που θα αποδίδει 480 άλογα με 600 Nm ροπής στην απλή έκδοση και 510 άλογα με 600 Nm ροπής στην Competition έκδοση.

Ο κινητήρας διαθέτει σφυρηλατημένο στροφαλοφόρο άξονα, ενώ σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις, έχει βελτιωμένο όριο περιστροφής σε σχέση με τον S55, μιας και ο νέος κινητήρας μπορεί να στροφάρει έως τις 7.200 σ.α.λ.

Η νέα M3 θα προσφέρεται ως τετρακίνητη, με τον εξακύλινδρο κινητήρα να συνδυάζεται τόσο με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων M8HP75 της ZF, όσο και με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Το xDrive σύστημα τετρακίνησης θα είναι μια τροποποιημένη έκδοση αυτού της M5, διαθέτοντας Drift mode, που θα επιτρέπει το μοντέλο να γίνεται πισωκίνητο.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει επίσης μια τροποποιημένη έκδοση της ενεργής ανάρτησης της M5, θα φορά ειδικά υποπλαίσια μπροστά και πίσω, με το πλαίσιο να έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με την απλή Σειρά 3.

Η νέα γενιά της BMW M3 αναμένεται να είναι ελαφρύτερη και γρηγορότερη, ακόμη και από την τωρινή M3 CS. Με τη νέα Σειρά 3 να χρησιμοποιεί την CLAR πλατφόρμα που κάνει χρήση αλουμινίου, χάλυβα υψηλής αντοχής και carbon στις κολώνες του σασί, στα πλαίσια των θυρών και στο τούνελ μετάδοσης, η νέα M3 θα ζυγίζει λιγότερο από τα 1.585 κιλά της M3 CS, μιας και θα διαθέτει ακόμη περισσότερο carbon.


Φήμες θέλουν το μοντέλο να προσφέρεται και σε μια “Pure” έκδοση, απόδοσης 450 ίππων, που θα είναι πισωκίνητη, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η νέα BMW M3 αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...