Όπως πιθανώς να ξέρεις, η Renault πουλά τα μοντέλα της Dacia στη Λατινική Αμερική με τα σήματα της και όχι με αυτά της ρουμάνικης εταιρίας, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα, η γαλλική εταιρία παρουσίασε το ανανεωμένο Sandero, και πριν λίγες ώρες έδειξε την σπορ έκδοσή του.

Το Renault Sandero RS facelift διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, νέα LED πίσω φώτα και αρκετά λογότυπα της Renault Sport στο αμάξωμα. Περνώντας στο εσωτερικό, βλέπουμε νέες διακοσμητικές λεπτομέρειες με ψεύτικη carbon εμφάνιση, νέες επενδύσεις και σπορ χειριστήρια.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, και έτσι κάτω από το καπό υπάρχει ο 2,0-λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 145 ίππων και 205 Nm. Αυτός συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο κοντής κλιμάκωσης, που σύμφωνα με την εταιρία κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε ακριβώς 8 δευτ., πιάνοντας τελική ταχύτητα 202 χλμ/ώρα.

Η ρύθμιση της ανάρτησης έχει την υπογραφή του τμήματος R.S., όπως και το σύστημα πέδησης. Κλείνοντας, ο βασικός εξοπλισμός του ανανεωμένου Sandero RS περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το R.S. Drive με τρεις επιλογές λειτουργίας (Normal, Sport και Sport+), Hill Start Assist, cruise control, σύστημα πολυμέσων Media Nav.