H Ford θα πληρώσει 17 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις σε 360.000 πελάτες της

Σχετικά άρθρα

Ήταν 2013 όταν ιδιοκτήτες οχημάτων της Ford που ήταν εξοπλισμένα με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MyFord Touch, αποφάσισαν να μηνύσουν την Αμερικανική εταιρία υποστηρίζοντας πως γνώριζε πως το σύστημα είχε σημαντικά προβλήματα όταν λανσαρίστηκε στην αγορά σε MY2011 αυτοκίνητα και ότι οι ίδιοι, “υπέφεραν” επειδή συστήματα όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το ραδιόφωνο ή το σύστημα πλοήγησης δεν λειτουργούσαν μερικές φορές, ενώ προβλήματα υπήρχαν και στις φωνητικές εντολές και στην σύνδεση με smartphones. Η μήνυση αναφέρει επίσης ότι οι αναβαθμίσεις δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και τελικά, ότι εξαιτίας του ελαττωματικού infotainment συστήματος, τα αυτοκίνητα του κοστίζουν λιγότερο.

Η Ford αρνήθηκε αρχικά όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά όπως αποκάλυψαν εσωτερικά e-mails, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της Ford είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα με το σύστημα. Πάρε για παράδειγμα τον πρόεδρο της εταιρίας Bill Ford, ο οποίος σύμφωνα με e-mails από το 2010, λίγο πριν το σύστημα λανσαριστεί στην αγορά, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να κάνει τηλεφωνήματα. Μία φορά μάλιστα, αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου επειδή η πλοήγηση σταμάτησε και δεν ήξερε πού πήγαινε. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισε και ο πρώην CEO της Αμερικανικής εταιρίας, Mark Fields, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται σε κάποιο e-mail ότι έσπασε την οθόνη του αυτοκινήτου (υποθέτω από εκνευρισμό).

Φυσικά, οι μηχανικοί της Ford είχαν επίσης παρατηρήσει το θέμα. Τα σχόλια για το σύστημα κυμαίνονται από “Διακυβεύεται η φήμη της Ford” σε “Ειλικρινά, πιστεύω ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που πρέπει να σταματήσουμε να στέλνουμε αυτοκίνητα με το σύστημα σε αυτή την κατάσταση” και τέλος, “Καημένοι πελάτες”.

Επιστροφή στο σήμερα και με την Ford να έχει αντικαταστήσει το προβληματικό σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MyFord Touch με το Sync 3, δικαστήριο αποφάσισε πως η Μπλε Οβάλ εταιρία πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις που φτάνουν τα 17 εκατ. δολάρια σε 360.000 ιδιοκτήτες μοντέλων της Ford και της Lincoln στις ΗΠΑ, λόγω των MyFord Touch και MyLincoln Touch. Ο καθένας θα λάβει από 100 έως 400 δολάρια αποζημίωση

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...