Ο σχεδιαστής της Bugatti Chiron άφησε την Genesis, και πήγε στην Koenigsegg

Σχετικά άρθρα

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Alexander “Sasga” Selipanov, ο Ρώσος σχεδιαστής της Bugatti, που σχεδίασε την Chiron, το Vision Gran Turismo concept, αλλά και τα εντυπωσιακά concept study της Ferrari 612 GTO Concept και της νέας γενιάς της Porsche 911, άφησε την Bugatti και ανέλαβε την θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της Genesis.

Σήμερα, ο Selipanov ανακοινώθηκε πως θα μετακομίσει στη Σουηδία, αφού γίνεται ο νέος επικεφαλής σχεδίασής της Koenigsegg, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της σουηδικής εταιρίας, τον Christian von Koenigsegg, να δηλώνει πως η μάρκα του θα επωφεληθεί από τις “ριζοσπαστικές μεθόδους” του Selipanov.

Ο Selipanov αποφοίτησε από το Art Center College of Design στην Καλιφόρνια το 2005. Τότε ξεκίνησε να εργάζεται για λογαριασμό της VW και εκτός από την Bugatti, όπου ήταν επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού το διάστημα 2014-2016, εργάστηκε και ως μέλος της ομάδας εξωτερικού σχεδιασμού της Lamborghini για την ανάπτυξη της Huracan. O Ρώσος συνέβαλε ώστε η Genesis να έχει 6 μοντέλα στην γκάμα της έως το 2020, με το πανέμορφο Genesis Essentia και το Genesis Mint να φέρουν την δική του υπογραφή.

Εκτός από τη θέση του επικεφαλής σχεδιαστή της Koenigsegg, ο Selipanov γίνεται πρόεδρος και αρχισχεδιαστής της νέας εταιρίας RAW Design House της Koenigsegg, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες σε άλλες εταιρείες.

Ο Selipanov θα ξεκινήσει να εργάζεται για λογαριασμό της Koenigsegg και της RAW Design House από τον Οκτώβριο του 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...