Η Volkswagen παρουσιάζει επίσημα το T-Roc Cabriolet, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το T-Roc Cabriolet είναι το πρώτο ανοικτό μοντέλο στην κατηγορία του και σύμφωνα με την Volkswagen “συνδυάζει την εμφάνιση και τη δυναμική των SUV με τη μοναδική οδηγική εμπειρία ενός μοντέλου χωρίς οροφή”.

Διαθέτει μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία αναδιπλώνεται σε εννέα δευτερόλεπτα, ακόμη και σε ταχύτητες έως και 30 χλμ/ώρα. Στο εσωτερικό του δίθυρου μοντέλου οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς χώρους, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 284 λίτρων.

Το T-Roc Cabriolet έχει μήκος 4.268 mm με μεταξόνιο 2.630 mm. Το όχημα έχει πλάτος 1.811 mm και ύψος 1.522 mm. Ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται σε απόσταση 599 mm από το έδαφος, ενώ οι πίσω επιβάτες λίγο ψηλότερα, στα 616 mm.

Υπάρχει πτυσσόμενη προστασία ανατροπής, η οποία βρίσκεται πίσω από τα πίσω καθίσματα. Στην περίπτωση υπέρβασης συγκεκριμένης τιμής πλευρικής επιτάχυνσης ή κλίσης του αυτοκινήτου, το σύστημα προστασίας ανατροπής του T-Roc Cabriolet αναπτύσσεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προς τα πάνω και στο ύψος των πίσω προσκέφαλων. Επιπλέον, το T-Roc Cabriolet διαθέτει ενισχυμένο πλαίσιο και παρμπρίζ, όπως και πολυάριθμες δομικές τροποποιήσεις, όπως στο κάτω μέρος του πλαισίου, στα πλευρικά πάνελ, στα εγκάρσια στοιχεία και στις πόρτες.

Βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, με την κίνηση να στέλνεται στον μπροστά άξονα. Αρχικά θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης, τον τρικύλινδρο 1.0 TSΙ των 115 ίππων και των 200 Nm ροπής που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και τον τετρακύλινδρο 1.5 TSI απόδοσης 150 ίππων με 250 Nm ροπής που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

Οι πωλήσεις τουVolkswagen T-Roc Cabriolet θα ξεκινήσουν από την άνοιξη του 2020, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Osnabruck της Γερμανίας, εκεί όπου κατασκευάζονταν οι ανοιχτές εκδόσεις των Beetle και Golf.