Τον Οκτώβριο του 2018 η Aston Martin είχε ανακοινώσει πως κάποιος έδωσε το ποσό των 20 εκατ. λιρών (23 εκατ. ευρώ), προκειμένου να αποκτήσει νόμιμα τα εργαλεία και τα σχέδια σχεδίασης της προηγούμενης γενιάς της Vanquish.

Τον περασμένο Ιούνιο όμως, η βρετανική εταιρία έκανε γνωστό πως η συμφωνία αυτή κατέρρευσε, αφήνοντας μια τρύπα 20 εκατ. λιρών στα τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία της βρετανικής εταιρίας. Τότε υπήρχε η φήμη πως ο υποψήφιος αγοραστής είτε ήταν μια μια άγνωστη στο ευρύ κοινό, εταιρία από την Κίνα, είτε ήταν η Geely, είτε η Morgan, αλλά τώρα αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του.

Πρόκειται για την Detroit Electric, η οποία δεν κατάφερε να κάνει τις απαιτούμενες πληρωμές στην ώρα τους, ώστε να πάρει τα εργαλεία και τα σχέδια σχεδίασης της προηγούμενης γενιάς της Vanquish.

Η Detroit Electric έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ και ιδρύθηκε από τον Albert Lam, πρώην διευθυντή του Lotus. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι διαθέτει μια “υπερσύγχρονη βάση ανάπτυξης και κατασκευής οχημάτων” στο Leamington Spa, κοντά στην έδρα της Aston Martin.