Η Toyota είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η εταιρία θα προσφέρει έναν στόλο 3.700 οχημάτων για τις ανάγκες των αγώνων, με το 90% εξ’αυτών να είναι ηλεκτροκίνητα.

Έτσι μετά το APM (Accessible People Mover), ένα όχημα κινητικότητας σχεδιασμένο ειδικά και αποκλειστικά για χρήση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Toyota παρουσιάζει τα αναβαθμισμένα Concept-i και e-Palette.

Το Concept-i απόκτησε αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και προηγμένο βοηθό τεχνικής νοημοσύνης και θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα υποστήριξης τόσο κατά την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, όσο και κατά την διάρκεια του μαραθωνίου.

Το e-Palette αποκτά και αυτό αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 που υποστηρίζει την ομαλή μεταφορά επιβατών σε μικρές αποστάσεις. Επίσης, λόγω του σχεδιασμού του, είναι κατάλληλο και για επιβάτες με αναπηρικά αμαξίδια.

Περισσότερα από 20 Toyota e-Palette θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο στο Ολυμπιακό και στο Παραολυμπιακό Χωριό, υποστηρίζοντας τις μεταφορικές ανάγκες του προσωπικού και των αθλητών. Κάθε όχημα θα έχει έναν χειριστή ο οποίος θα παρακολουθεί την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης. Η ηλεκτρική αυτονομία του ανέρχεται στα 150 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.