Οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα διεξαχθούν στο Τόκιο και η Toyota υπόσχεται πως θα προσφέρει την εμπειρία της μελλοντικής κινητικότητας σε όσους βρεθούν στην ιαπωνική μητρόπολη κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Έτσι η Toyota θα προσφέρει οχήματα που θα κάνουν χρήση ηλεκτροκίνησης, κυψελών υδρογόνου, αυτόνομης οδήγησης και συνδεδεμένης κινητικότητας μέσω του συστήματος TPS (Toyota Production System). Οι τεχνολογίες και οι υπηρεσίες αυτές, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, θα έχουν ως στόχο να δώσουν στους αθλητές, στους επισήμους, στους εθελοντές και στους θεατές των Ο.Α μια σύγχρονη και φουτουριστική εμπειρία από το μέλλον.

Το πρόγραμμα έχει ονομαστεί “Κινητικότητα για όλους” και θα περιλαμβάνει διαδρομές με αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4, ενώ θα βγάλει στους δρόμους του Τόκιο και το πρωτότυπο Concept-i που είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις προτιμήσεις και τα συναισθήματα των επιβατών.

Επίσης όσοι βρεθούν στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ο.Α θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν με τα e-Palette, JPN Taxi, i-Road, Mirai και με το Sora, το νέο λεωφορείο που κάνει χρήση κυψελών υδρογόνου.

Θέλουμε η κινητικότητα του μέλλοντος να είναι για τους ανθρώπους μία δυνατότητα και όχι ένα εμπόδιο,

δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda.