H Lotus έχει δεχτεί ήδη διψήφιο αριθμό παραγγελιών για την Evija

Σχετικά άρθρα

Παρότι η Lotus δεν έχει καμία πρότερη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση και η Evija είναι η πρώτη της προσπάθεια, οι πελάτες της μικρής βρετανικής εταιρίας φαίνεται να εμπιστεύονται αυτό το project. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του CEO της Lotus, Phil Popham, όπου δήλωσε στο Pebble Beach την προηγούμενη εβδομάδα:

Αυτή είναι ακριβώς η αρχή που ελπίζαμε. Η Evija είναι ένα ξεχωριστό και εξαιρετικό αυτοκίνητο -σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να θέσει τη Lotus και πάλι στο χάρτη ως πρωτοπόρο εταιρία και ηγέτη της μηχανολογίας. Έχουμε λάβει ήδη πολλές παραγγελίες, διψήφιου αριθμού, κάτι που μας δίνει μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα πιάσουμε τον προγραμματισμένο αριθμό παραγωγής, όταν αυτή θα ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Η παραγωγή της Evija θα ξεκινήσει το 2020, θα γίνεται στο εργοστάσιο της Lotus στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου και θα περιοριστεί σε μόλις 130 μονάδες. Η κάθε μια κοστίζει 1,7 εκατ. λίρες (1,9 εκατ. ευρώ) προ φόρων και δασμών, και το πρώτο βρετανικό ηλεκτρικό hypercar αποδίδει 2.000 άλογα και 1.700 Nm ροπής, όντας ταυτόχρονα το δυνατότερο μοντέλο παραγωγής του κόσμου.

Bonus: Δες την Alex Hirschi, γνωστή ως Supercar Blondie, να μας δείχνει τις λεπτομέρειες της Evija.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Lotus Evija με 2.000 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...