GP Βελγίου 2019, FP2: Ξανά στην κορυφή η Ferrari, ταχύτερος ο Leclerc

Σχετικά άρθρα

Ο Charles Leclerc κυριάρχησε στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix του Βελγίου, γυρίζοντας στην πίστα του Spa-Francorchamps κατά 0,630 δευτ. πιο γρήγορα από τον Sebastian Vettel, και πάνω από οκτώ δέκατα ταχύτερα από την πρώτη Mercedes, του Valtteri Bottas, που έγραψε τον τρίτο χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο η Ferrari εξασφάλισε το δεύτερο “1-2” της ημέρας, με τον νεαρό Μονεγάσκο να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 44,123 δευτ., όντας άνετα ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα. Ο Bottas, παρότι η W10 φορούσε το αναβαθμισμένο power unit της Mercedes, ήταν ο μόνος οδηγός -εκτός Ferrari- που μπήκε στο 1:44, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:44,969, ένα δέκατο πιο γρήγορα από τον team-mate του στην Mercedes, Lewis Hamilton.

Τα highlighs

Ένα από τα αστέρια της περιόδου ήταν ο Sergio Perez της Racing Point, με τον μεξικανό οδηγό να σημειώνει τον πέμπτο χρόνο, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφαία Ferrari και μπροστά από τις δύο Red Bull.

Πίσω από τον Perez ήταν ο Max Verstappen, όντας ο ταχύτερος από τις δύο Red Bulls, αλλά είχε παράπονα καθ’όλη τη διάρκεια του FP2 για την απόκριση του power unit της Honda. O νέος του team-mate, Alex Albon, ήταν 10ος, κάνοντας προσομοίωση κατατακτηρίων. Ο Kimi Raikkonen έφερε την Alfa Romeo του στην έβδομη θέση, ενώ η επίδοση του Stroll απέδειξε ότι ο ρυθμός του team mate στη Racing Point δεν ήταν τυχαίος, καθώς σημείωσε τον όγδοο χρόνο, μπροστά από τον Daniel Ricciardo της Renault.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες καλές τους επιδόσεις, η McLaren ίσως να ήταν λίγο απογοητευμένη από το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς οι Carlos Sainz και Lando Norris κατέλαβαν την 11η και 15η θέση αντίστοιχα, αν και ο Sainz (μαζί με τους Daniil Kvyat, Ricciardo, Nico Hulkenberg, Stroll και Albon) θα εκκινήσει πιο χαμηλά από τη θέση που θα πάρει στις κατατακτήριες, καθώς τοποθέτησε νέα στοιχεία στο power unit της Renault, στο πίσω μέρος της McLaren.

Τα αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr