Ο Charles Leclerc και ο Sebastian Vettel έγραψαν τους δύο πρώτους χρόνους και στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Βελγίου, αλλά η περίοδος σταμάτησε για 16 λεπτά μετά από το -μεγάλης ταχύτητας- ατύχημα του Lewis Hamilton. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν τραυματίστηκε, αλλά το μονοθέσιο της Mercedes έχει μεγάλη ζημιά, με τους μηχανικούς της γερμανικής ομάδας να κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβει ο Βρετανός να συμμετάσχει στις κατατακτήριες.

Η έξοδος του Hamilton έγινε στα μέσα του FP3, όταν έχασε το πίσω μέρος της W10 του πλησιάζοντας τη στροφή 12 της πίστα του Spa, καθώς πάτησε επιθετικά πάνω στο κερμπ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει με ταχύτητα στις μπαριέρες, καταστρέφοντας την αριστερή μπροστινή γωνία του μονοθεσίου του.

Ούτε ο Hamilton ούτε ο team-mate του, Valtteri Bottas, φάνηκαν ικανοί να αμφισβητήσουν τον ρυθμό της Ferrari, με τον Bottas να γράφει τον τρίτο χρόνο, μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο του Leclerc.

1Τα highlights

Ο Daniel Ricciardo ήταν η έκπληξη της περιόδου, καθώς έφερε τη Renault του στην τέταρτη θέση, όντας ταχύτερος από τον πρώην team-mate του, Max Verstappen, ο οποίος σημείωσε τον πέμπτο χρόνο με τη πρώτη Red Bull. Ο Alexander Albon δεν κατάφερε τίποτα περισσότερα από τον 20στό χρόνο, ακολουθώντας ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα, καθώς προετοιμάζεται να εκκινήσει από την τελευταία θέση του grid, λόγω της ποινής για αλλαγή κινητήρα.

2Τα αποτελέσματα