GP Βελγίου 2019, Κατατακτήριες: “1-2” για Ferrari, pole o Leclerc

Σχετικά άρθρα

H Ferrari απέδειξε ότι ο ρυθμός που είχε στα τρία ελεύθερα δοκιμαστικά δεν ήταν “κρυφτό”, καθώς οι δύο οδηγοί της ήταν οι ταχύτεροι στην πίστα του Spa-Francorchamps, με τον νεαρό Μονεγάσκο να εκκινεί για τρίτη φορά στην καριέρα του από την pole position.

Ο Leclerc δείχνει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στο Βελγικό GP, καθώς ήταν ο μόνο που “έσπασε” άνετα το φράγμα του 1:43, όντας σημαντικά ταχύτερος από τον team-mate του, Sebastian Vettel, αλλά και τον Lewis Hamilton. Ο Vettel δεν ήταν ικανοποιημένος με την επίδοση του στο Q3, καθώς θεωρεί ότι έκανε λάθη, αλλά τουλάχιστον ήταν ταχύτερος από τον οδηγό της Mercedes.

Αυτή ήταν η πρώτη pole position στην πίστα του Spa για τη Ferrari μετά από δώδεκα χρόνια, όταν το 2007 είχε εκκινήσει από την πρώτη θέση ο Kimi Raikkonen. Η Mercedes, η οποία έχει πάρει τις έξι τελευταίες pole στο Spa, έδειξε ότι δεν είχε την ταχύτητα για κάτι παραπάνω αυτό το Σάββατο. Ωστόσο η ομάδα από το Brackley κατάφερε να ετοιμάσει το μονοθέσιο του Hamilton εγκαίρως, μετά την έξοδο του στο FP3, ώστε ο Βρετανός να συμμετάσχει κανονικά.

Στην τέταρτη θέση, θα βρεθεί η έτερη Mercedes του Valtteri Bottas, σχεδόν 0,9 δευτ. πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Max Verstappen, παίρνοντας δύναμη από το τεράστιο ολλανδικό κοινό του, κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη θέση, ενώ ο νέος του team-mate στη Red Bull, Alexander Albon, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν 14ος μετά την εκτέλεση ενός διαφορετικού προγράμματος, καθώς θα εκκινήσει από τις πίσω θέσεις λόγω ποινής για αλλαγή μερών του power unit.

Τα highligths

Ο Daniel Ricciardo εντυπωσίασε και έκανε τον έκτο ταχύτερο χρόνο, μια θέση μπροστά από τον team-mate του στην Renault, Nico Hulkenberg. O Kimi Raikkonen έδειξε για ακόμα μια φορά ότι η φετινή επιτυχία της Alfa Romeo Racing είναι αποκλειστικά δικιά του, καθώς θα εκκινήσει από την όγδοη θέση. Ο Sergio Perez της Racing Point, ο οποίος υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με την ομάδα, και ο Kevin Magnussen ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr