Η Κίνα εξαιρεί την Tesla από τους δασμούς 10%

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε πως εξαιρεί την Tesla από τον δασμό 10% που έχει επιβληθεί στα εισαγόμενα αμερικάνικα αυτοκίνητα. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε μετά την μετάβαση του Elon Musk και άλλων στελεχών της Tesla στην Κίνα, όπου είχαν συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η εξαίρεση, που προηγουμένως εφαρμοζόταν μόνο στις εγχώριες ηλεκτρικές αυτοκινητοβιομηχανίες, επηρεάζει όλα τα μοντέλα της Tesla που πωλούνται στην Κίνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση προκάλεσε άνοδο της μετοχής της Tesla στη Wall Street. Το γιατί η Κίνα εξαίρεσε την Tesla από τους δασμούς δεν ανακοινώθηκε, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο το νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει εκεί η εταιρία. Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη θα είναι το πρώτο της εργοστάσιο εκτός των ΗΠΑ.

Η Tesla από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Ιούλιο πούλησε 23.678 αυτοκίνητα, σχεδόν δύο φορές περισσότερα από όσα πούλησε την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Σύμφωνα με την Tesla, η εξαίρεση από τους δασμούς, μπορεί να μειώσει τις τιμές των μοντέλων της έως και σχεδόν 14.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...