Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε πως εξαιρεί την Tesla από τον δασμό 10% που έχει επιβληθεί στα εισαγόμενα αμερικάνικα αυτοκίνητα. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε μετά την μετάβαση του Elon Musk και άλλων στελεχών της Tesla στην Κίνα, όπου είχαν συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η εξαίρεση, που προηγουμένως εφαρμοζόταν μόνο στις εγχώριες ηλεκτρικές αυτοκινητοβιομηχανίες, επηρεάζει όλα τα μοντέλα της Tesla που πωλούνται στην Κίνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση προκάλεσε άνοδο της μετοχής της Tesla στη Wall Street. Το γιατί η Κίνα εξαίρεσε την Tesla από τους δασμούς δεν ανακοινώθηκε, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο το νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει εκεί η εταιρία. Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη θα είναι το πρώτο της εργοστάσιο εκτός των ΗΠΑ.

Η Tesla από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Ιούλιο πούλησε 23.678 αυτοκίνητα, σχεδόν δύο φορές περισσότερα από όσα πούλησε την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Σύμφωνα με την Tesla, η εξαίρεση από τους δασμούς, μπορεί να μειώσει τις τιμές των μοντέλων της έως και σχεδόν 14.000 δολάρια.