Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η Tesla αυξάνει τις τιμές της στη Κίνα, διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες του Gigafactory 3 που κατασκευάζει στη Σαγκάη. Τα θεμέλια του μπήκαν στις 7 Ιανουαρίου, και στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπεις ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική παραγωγή του Model 3, ώστε να δει η εταιρία ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Το εργοστάσιο είναι το πρώτο μεγάλο εργοστάσιο της Tesla εκτός αμερικανικού εδάφους, και βρίσκεται σε μια έκταση 860.000 τετραγωνικών μέτρων, με το οικόπεδο να κοστίζει στην Tesla 140,51 εκατ. δολάρια. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα Model 3 και Model Y για την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ενώ το πλάνο προβλέπει την κατασκευή του εργοστασίου να ολοκληρώνεται σύντομα, η παραγωγή να ξεκινά μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας στο μέγιστο της απόδοσης του μέσα στο 2020.

Το εργοστάσιο θα συμβάλει στον διπλασιασμό του όγκου παραγωγής των αυτοκινήτων της Tesla παγκοσμίως, μιας και θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 500.000 αυτοκινήτων. Η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει στην Tesla περί τα 2 δισ. δολάρια.

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα αναμένεται να ρίξει το κόστος παραγωγής, εξαιτίας των δασμών και της θαλάσσιας μεταφοράς. Τον Οκτώβρη του 2018, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι λειτουργεί στη Κίνα με μειονέκτημα 55 με 60% στα κόστη για τους παραπάνω λόγους και λόγω της αδυναμίας προσέλκυσης ρευστότητας σε σύγκριση με τους ντόπιους κατασκευαστές.