Έρευνα δείχνει ότι οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες συμβάλλουν στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή το dieselgate, το πετρέλαιο ως καύσιμο “δαιμονοποιήθηκε” όσο τίποτα άλλο στην σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία. Μπορεί πίσω από αυτήν την τάση να υπάρχει μια δόση αλήθειας, αλλά σίγουρα η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να προωθήσει το “ρεύμα” ως το next best thing και ως την πιο καθαρή ενέργεια. Άσχετα αν δεν ισχύει απόλυτα.

Οι εταιρίες, όμως, επένδυσαν στο diesel και πλέον όσοι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d-Temp είναι εξαιρετικά καθαροί. Πρόσφατη έρευνα του Emission Analytics, έδειξε ότι οι μοντέρνοι πετρελαιοκινητήρες είναι πραγματικά καθαροί, σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των πόλεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εκπομπές ρύπων των Euro 6d-Temp diesel κινητήρων που μετρήθηκαν στο κέντρο της Στουτγάρδης έδειξαν ότι οι κινητήρες “παίρνουν” τον μολυσμένο αέρα, και τα αέρια που εκλύουν είναι καθαρότερα από αυτά που εισάγονται στον θάλαμο καύσης. Οι δοκιμές έγιναν με τη BMW 740d, το Citroen C5 Aircross BlueHDI, το Kia Optima Sportswagon CRDi και το Volkswagen Tiguan TDI.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα φίλτρα στους κινητήρες και τα συστήματα εξάτμισης λειτουργούν τόσο καλά ώστε δεν εκπέμπουν καθόλου βλαβερά σωματίδια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...