Στις αρχές Ιουλίου κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Fernando Alonso αποχωρεί από τη McLaren, με τη βρετανική εταιρία να διαψεύδει άμεσα τα δημοσιεύματα που ήθελαν την λήξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό. Και τώρα έρχεται μια ακόμα επιβεβαίωση, καθώς ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 θα βρεθεί στα paddocks της πίστα της Monza για λογαριασμό της McLaren.

Πριν τον αγώνα στο Βέλγιο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η βρετανική ομάδα έκανε γνωστό ότι ο Alonso θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για την αντικατάσταση του Lando Norris, στην περίπτωση που ο τραυματισμός του τελευταίου ήταν πιο σοβαρός. Ο Norris κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τραυματίστηκε στο πόδι ενώ έτρεχε και χρειάστηκε να φορέσει νάρθηκα για να αναρρώσει. Φαίνεται, όμως, ότι ο τραυματισμός δεν ήταν πολύ σοβαρός, και πήρε το “ok” για να τρέξει στο Spa.

H McLaren είχε stand-by τον Sergey Sirotkin, σε περίπτωση προβλήματος, αλλά ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, τόνισε ότι μια από τις επιλογές τους ήταν ο Alonso, λέγοντας:

Με τον Lando να είναι ξεκάθαρος ότι αισθανόταν καλά για να αγωνιστεί, ο αναπληρωματικός θα ήταν ο Sergey. Είναι μια διαφορετική κατάσταση, αν το γνωρίζουμε αρκετά νωρίς, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Αλλά είναι κάτι που συζητάμε όταν πρόκειται για την κατάσταση αυτή. Ο εφεδρικός μας οδηγός είναι ο Sergey, οπότε έχουμε έτοιμη την θέση του και τα πάντα και τον έχουμε προετοιμάσει στον προσομοιωτή. Δεν ξέρω ποιο είναι ακριβώς το συμβόλαιο του Alonso, αλλά εξακολουθεί να είναι μέρος της McLaren. Ο Zak Brown κάνει πράγματα μαζί του. Αν είχαμε ένα τέτοιο ζήτημα, θα υπήρχε μια συζήτηση.

Τέλος, θέλοντας να μην βάλει “φωτιά”, δήλωσε ότι ο Alonso στη Monza δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο:

Θα έρθει ως πρεσβευτής και θα μας επισκεφτεί.