Η Rimac Automobili συνεχίζει την ανάπτυξη του νέου της ηλεκτρικού hypercar, του C_Two και στο video μας δείχνει πως έχει μπει πλέον στην φάση των crash tests δοκιμών.

Το hypercar αποδίδει 1.914 άλογα με 2.300 Nm ροπής και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα. Το 400αρι το κάνει σε 9,1 δευτερόλεπτα.

Διαθέτει μπαταρία 120 kWh, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 650 χλμ στον κύκλο δοκιμών NEDC, ενώ εξοπλίζεται και με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα θα μπορεί να οδηγήσει μόνο του το αυτοκίνητο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση 250 kW και έτσι μέσα σε 30 λεπτά μπορεί να φορτίσει κατά 80%.

Το σύστημα πλοήγησης θα μπορεί να φορτώσει τις πίστες όλου του κόσμου και να δείχνει στον οδηγό την ιδανική γραμμή, όπως και τα ιδανικά σημεία φρεναρίσματος προκειμένου να σημειώνει ταχύτερο χρόνο.

Φέρει ενεργή αεροδυναμική με ενεργά πτερύγια, αρκετές ψηφιακές οθόνες στο εσωτερικό, σουέτ και δερμάτινες επενδύσεις, carbon διακοσμητικά, με το monocoque πλαίσιο, όπως και τα υποπλαίσια να είναι κατασκευασμένα από carbon, ενώ τα σημεία πρόσκρουσης είναι από αλουμίνιο.

Το αυτόνομο σύστημα αποτελείται από 8 κάμερες, 12 αισθητήρες υπερύχων, 2 LiDAR και 6 ραντάρ. Όλα αυτά συλλέγουν όγκο δεδομένων 8 terabytes ανά ώρα. Η Rimac θέλει να κατασκευάσει 150 C_Two και να ξεκινήσει τις παραδόσεις τους από το 2020. Όλα έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα πληρώσουν το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν ένα C_Two.