Την ανάκληση 81 παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου Chipolino Como ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά τα καθίσματα εκείνα που είχαν διατεθεί μέσω των καταστημάτων της εταιρείας ΛΗΤΩ ΑΕ κατά τη χρονική περίοδο Φεβρουάριος 2017 – Δεκέμβριος 2018. Το προϊόν δεν διατίθεται πλέον μέσω των καταστημάτων της εταιρείας ούτε μέσω της ιστοσελίδας αυτής.

Αιτία της ανάκλησης του προϊόντος είναι διαπίστωση κατά τον έλεγχο του προϊόντος ελλιπούς ασφάλειας από την χαλάρωση των ιμάντων στερέωσης του παιδιού στο κάθισμα. Διαπιστώθηκε υπέρβαση του επιτρεπτού ορίου μετακίνησης, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη σύγκρουση, το παιδί να κατευθυνθεί απότομα προς τα εμπρός με υψηλή πιθανότητα τραυματισμού. Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος εντούτοις με δεδομένη τη διαπίστωση του ελέγχου η εταιρεία προχωρεί στην ανάκληση του προϊόντος προς αποφυγή κάθε ενδεχόμενου κινδύνου.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας μετά από σχετική επικοινωνία με την εταιρεία ΛΗΤΩ ΑΕ καλεί τους καταναλωτές κατόχους του προϊόντος όπως επισκεφτούν το πλησιέστερο κατάστημα ΛΗΤΩ προκειμένου να προβούν στην αντικατάσταση του προϊόντος. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν νέο προϊόν ίσης αξίας ή ενδεχομένως και μεγαλύτερης εφόσον καταβάλλουν τη διαφορά. Οι κάτοχοι του προϊόντος δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ΛΗΤΩ ΑΕ 2105739294 (για κλήσεις από σταθερό, κινητό ή διεθνείς κλήσεις με χρέωση σύμφωνα με τη τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου), ή στην ιστοσελίδα www.letoshop.gr.