Ο Juan Manuel Correa σε τεχνητό κώμα

Σχετικά άρθρα

Ο Juan Manuel Correa ήταν ο πιλότος που εμβόλισε τον Anthoine Hubert που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο Correa τραυματίστηκε στα πόδια και στην σπονδυλική του στήλη και στα μέσα της εβδομάδος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Λιέγης του Βελγίου όπου χειρουργήθηκε, σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου διαπιστώθηκε πως πάσχει από ARDS (σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας).

Το ARDS αποτελεί απειλητική για τη ζωή ασθένεια, όπου οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν σωστά. Προκαλείται από τραυματισμό στο τοίχωμα του τριχοειδούς είτε από κάποια νόσο ή από φυσικό τραυματισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της διαπερατότητας του τοιχώματος του αγγείου, με αποτέλεσμα
τη συσσώρευση υγρών και την πλήρωση των αεροχώρων, με αποτέλεσμα οι πνεύμονες να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ανταλλαγή οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα.

Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να βάλουν τον Correa σε τεχνητό κώμα, προκειμένου να αναρρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα και ταχύτερα. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως κρίσιμη και σταθερή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα