Δες ένα εξωφρενικά λεπτομερές detailing του Koenigsegg Jesko

Σχετικά άρθρα

Ο Larry Kosilla είναι ένας από τους καλύτερους detailer παγκοσμίως, έχοντας την ευκαιρία να κάνει detail σε κάποια από τα πιο σπάνια και ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου. Αυτό του παρακάτω video δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς είναι η τελευταία δημιουργία του Christian von Koenigsegg. Σύμφωνα με τον Kosilla, το Jesko έχει το καλύτερο βάψιμο που έχει δουλέψει ποτέ σε αυτοκίνητο.

Το Jesko πήρε το όνομα του από τον πατέρα του ιδρυτή της Σουηδικής εταιρίας, με την Koenigsegg να παράγει μόλις 125 αυτοκίνητα. Όλα έγιναν sold out μέσα σε μόλις 9 ημέρες, με τους πελάτες να δίνουν τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ χωρίς τους φόρους κάθε χώρας για να το κάνουν δικό τους.

Να θυμίσω ότι μηχανικά φορά έναν 5,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, που αποδίδει 1.600 άλογα με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85, άλογα ικανά να του δώσουν τελική ταχύτητα 482 χλμ/ώρα (300 μίλια/ώρα). Με χρήση απλής βενζίνης 95 οκτανίων ο κινητήρας αποδίδει 1.280 άλογα, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.420 κιλά.

Σε σχέση με τον κινητήρα της Agera RS, αυτός του Jesko έχει νέο στροφαλοφόρο άξονα, κατασκευασμένος από ενιαίο μασίφ χάλυβα. Ο νέος στροφαλοφόρος άξονας είναι ελαφρύτερος κατά 5 κιλά, ζυγίζοντας μόλις 12,5 κιλά, επιτρέποντας του να στροφάρει έως τι 8.500 σ.α.λ.

Διάβασε ακόμα

Koenigsegg: Το Jesko μπορεί να πιάσει μεγαλύτερη τελική από τα 490 χλμ/ώρα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...