Η Tesla θα επιχειρήσει το επόμενο Σάββατο 21 του μηνός, να σημειώσει νέο ρεκόρ επταθέσιου μοντέλου στην πίστα του Nurburgring με ένα δυνατότερο Model S που θα φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες, μια έκδοση που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2020.

O Elon Musk ρωτήθηκε στο Twitter εάν η Tesla στείλει και το νέο Roadster στη γερμανική πίστα να σημειώσει χρόνο και απάντησε πως αυτό θα συμβεί μέσα στο επόμενο έτος και πως θα σημειώνει νέο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής, σπάζοντας το 6:44.97 της Lamborghini Aventador SVJ.

Να θυμίσω πως το Roadster θα τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 10.000 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 402+ χλμ/ώρα, με την μπαταρία των 200 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

1Διάβασε επίσης

Το Tesla Roadster έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο

H Tesla έχει υποσχεθεί πως το Roadster είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση, αλλά δεν έχει αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου, αλλά οι αναφορές το θέλουν να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα.