Η Bugatti γιορτάζει φέτος τα 110τα γενέθλιά της και μέρος των εορτασμών της είναι και αυτό το παιδικό αυτοκινητάκι. Πρόκειται για το Baby II, που αντλεί στοιχεία από το αγωνιστικό Type 35 και έχει κόστος από 30.000 ευρώ (χωρίς φόρους και έξοδα μεταφοράς).

Αποτελεί μια ρέπλικα διαστάσεων 3/4 του Type 35 και μέσα του χωρά ακόμη και ένας ενήλικας. Έχει μήκος 2,8 μέτρων, πλάτος 1 μέτρου και ζυγίζει περίπου 230 κιλά.

Διαθέτει αλουμινένιες ζάντες, δερμάτινο κάθισμα, αλουμινένιο ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα που στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 1,4 ή 2,8 kWh. Επίσης έχει μπλοκέ διαφορικό και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 1,4 άλογα στο “child mode” με τελική ταχύτητα 20 χλμ/ώρα και 5,4 άλογα στο “adult mode” με τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Με το Speed Key, ο κινητήρας αποδίδει 13,6 άλογα, με την Bugatti να μην ανακοινώνει την τελική ταχύτητα.

Η Bugatti είχε κατασκευάσει το πρώτο της παιδικό αμαξάκι πίσω το 1927, όταν ο Ettore Bugatti το είχε δημιουργήσει για τον 4χρονο τότε γιο του, με το αμαξάκι να πωλείται από 1927 έως το 1936.

Το Bugatti Baby II θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες, με όλες να έχουν ήδη πουληθεί. Θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, την Baby II με σώμα από σύνθετα υλικά, την Baby II Vitesse με σώμα από carbon και Speed ​​Key, όπως και την Baby II Pur Sang με χειροποίητο σώμα αλουμινίου και Speed ​​Key. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει από το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2021.