Ο Naruhito έγινε ο 126ος Ιάπωνας αυτοκράτορας και για το λόγο αυτό η Toyota ετοίμασε ένα one-off αυτοκίνητο βασισμένο στο Century. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του θα γίνει κατά την τελετή στέψης του αυτοκράτορα, στις 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, το επίσημο όνομα του αυτοκινήτου είναι “royal parade car” (Βασιλικό αυτοκίνητο παρέλασης) και θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά του Naruhito σε μια απόσταση 4,6 χλμ. στους δρόμους του Τόκιο, μέχρι να φτάσει στο παλάτι Akasaka.

Το Century cabriolet είναι το πρώτο καινούριο αυτοκίνητο “παρέλασης” της βασικής οικογένειας εδώ και 30 χρόνια, καθώς αντικαθιστά την Rolls-Royce Corniche του 1990, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο μόνο περιπτώσεις. Το νέο αυτοκίνητο θα κάνει την εμφάνιση του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ενώ μετά θα μπορούν οι επισκέπτες να το δουν στο Κιότο και στο Τόκιο.

Η ανοιχτή έκδοση του Century εξοπλίζεται με ανακλινόμενη μαλακή οροφή, κάτι που έχει επιφέρει αλλαγές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ακόμα υπάρχουν νέα πίσω καθίσματα, τα οποία βρίσκονται κατά 40 χλστ. πιο ψηλά από το στάνταρτ αυτοκίνητο, ενώ η πλάτη τους έχει κλίση 25 μοιρών, ώστε να παρέχουν ανεμπόδιστη θέα προς τον αυτοκράτορα.