Hyundai και Aptiv συνεργάζονται στην αυτόνομη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai και η Aptiv, που ήταν παλαιότερη γνωστή ως Delphi Automotive, ανακοίνωσαν πως δημιουργούν μια νέα κοινοπραξία 50:50, αξίας 4 δισ. δολαρίων (3,6 δισ. ευρώ), προκειμένου να αναπτύξουν αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και 5.

Η Aptiv θα προσφέρει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, την οποία αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια καθώς και 700 εργαζόμενους, ενώ η Hyundai θα προσφέρει 1,6 δισ. δολάρια σε μετρητά, τεχνολογία και R&D.

Η Hyundai σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές πλήρους αυτόνομης οδήγησης το 2020, έχοντας ως στόχο να βγάλει στην αγορά το 2022 μια αυτόνομη πλατφόρμα που θα απευθύνεται σε εταιρίες ρομποταξί, σε κατασκευαστές αυτοκινήτων και σε εταιρίες που διαχειρίζονται μεγάλο στόλο οχημάτων.

Η νέα κοινοπραξία θα έχει την έδρα της στη Βοστώνη των ΗΠΑ και έχει τεχνολογικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Ασίας και των ΗΠΑ. Επικεφαλής της κοινοπραξίας θα είναι ο πρόεδρος της Aptiv, Karl Iagnemma.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...