GP Ρωσίας 2019, FP2: O Verstappen στην κορυφή με εξαιρετικό ρυθμό

Σχετικά άρθρα

Στο παρελθόν, η πίστα του Sochi έχει αποδείξει ότι δεν είναι από τις αγαπημένες της Red Bull, αλλά φέτος -τουλάχιστον μετά τα δύο FP της Παρασκευής- φαίνεται ότι θα είναι αρκετά δυνατή. Στα δεύτερα σημερινά ελεύθερα δοκιμαστικά, ο Max Verstappen έδωσε έναν εντυπωσιακό ρυθμό δείχνοντας ότι είναι ικανός για κάτι καλό στο Ρωσικό Grand Prix.

Στο FP2 ήταν ο Ολλανδός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 33,162 δευτ., όντας μπροστά από τον Charles Leclerc κατά 0,335 δευτ.. Στην τρίτη θέση, αλλά αρκετά μακριά από την κορυφή, βρέθηκε ο Valtteri Bottas, νικητής στο Sochi Autodrom το 2017. Βεβαίως, φάνηκε ότι η Mercedes έκανε δοκιμές με ελαφρώς υψηλότερα φορτία καυσίμου με τη μαλακή γόμα της Pirelli, σε σχέση με τις Red Bull και Ferrari.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Lewis Hamilton, ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργός από τον Bottas στην πέμπτη θέση, με τον Sebastian Vettel να κάνει λάθος στην πρώτη του προσπάθεια στο δεύτερο sector της πίστας, γι’αυτό και ο χρόνος του ήταν ένα δευτ. πιο αργός από τον χρόνο του Verstappen.

Τα highlights

Όπως συμβαίνει πάντα στο FP2, οι ομάδες χρησιμοποίησαν το δεύτερο μισό της 90-λεπτης περιόδου σε δοκιμές με υψηλά φορτία καυσίμου, για να συλλέξουν στοιχεία για τον αγώνα της Κυριακής, με τα πρώιμα σημάδια να δείχνουν ότι η Mercedes θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη.

Ο Pierre Gasly ήταν ο καλύτερος του midfield, πετυχαίνοντας τον έβδομο χρόνο, με τον οδηγό της Toro Rosso να τερματίζει μπροστά από την Racing Point του Sergio Perez και τη Renault του Nico Hulkenberg, και η διαφορά μεταξύ τους ήταν μόλις στο μισό δέκατο. Ο Lance Stroll έκανε δύο τις Racing Point στις πρώτες εννέα θέσεις, με τον Lando Norris να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Ενώ η Red Bull δείχνει ευχαριστημένη με τον ρυθμό του Verstappen, σίγουρα θα υπήρξε απογοήτευση στην άλλη πλευρά του γκαράζ, με το RB15 του Alexander Albon να περνάει μεγάλο μέρος της περιόδου πάνω στους γρύλους, με τον Ταϊλανδό να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από τον 11ο χρόνο με τη μαλακή γόμα.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα