Ξεκινά τον Οκτώβριο η παραγωγή του Tesla Model 3 στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα της Κίνας, η παραγωγή του Model 3 στο νέο εργοστάσιο της Tesla στην ασιατική χώρα θα ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου. Το Gigafactory 3 βρίσκεται στη Σαγκάη και τα θεμέλια του μπήκαν στις 7 Ιανουαρίου. Η δοκιμαστική παραγωγή του Model 3, ώστε να δει η εταιρία ότι όλα λειτουργούν σωστά, έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση ενός αυτοκινήτου “από το μηδέν”.

Το εργοστάσιο είναι το πρώτο μεγάλο εργοστάσιο της Tesla εκτός αμερικανικού εδάφους, και βρίσκεται σε μια έκταση 860.000 τετραγωνικών μέτρων, με το οικόπεδο να κοστίζει στην Tesla 140,51 εκατ. δολάρια. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα Model 3 και Model Y για την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ενώ το πλάνο προβλέπει την κατασκευή του εργοστασίου να ολοκληρώνεται σύντομα, η παραγωγή να ξεκινά μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας στο μέγιστο της απόδοσης του μέσα στο 2020.

Ο Elon Musk έχει δηλώσει ότι θέλει να δει το Gigafactory 3 να παράγει τουλάχιστον 3.000 οχήματα ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους. Εάν επιτευχθεί αυτό, το εργοστάσιο θα συμβάλει στον διπλασιασμό του όγκου παραγωγής των αυτοκινήτων της Tesla παγκοσμίως, μιας και θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 500.000 αυτοκινήτων. Η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει στην Tesla περί τα 2 δισ. δολάρια.

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα αναμένεται να ρίξει το κόστος παραγωγής, εξαιτίας των δασμών και της θαλάσσιας μεταφοράς. Τον Οκτώβρη του 2018, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι λειτουργεί στη Κίνα με μειονέκτημα 55% με 60% στα κόστη για τους παραπάνω λόγους και λόγω της αδυναμίας προσέλκυσης ρευστότητας σε σύγκριση με τους ντόπιους κατασκευαστές.

H Tesla φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο για ένα ακόμη ρεκόρ τριμηνιαίων παραδόσεων, και για πρώτη φορά στην ιστορία της μπορεί να παραδώσει περισσότερα από 100.000 οχήματα σε μόλις τρεις μήνες.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στους εργαζόμενους της Tesla, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk αποκάλυψε ότι οι καθαρές νέες παραγγελίες αυτό το τρίμηνο είναι επίσης μέσα στο στόχο, καθώς φτάνουν περίπου τις 110.000. Χαρακτηριστικά το email αναφέρει:

Έχουμε μια ευκαιρία για την επίτευξη του πρώτου μας ορίου παράδοσης οχημάτων, που είναι 100.000, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά συναρπαστικό ορόσημο για την εταιρεία μας! Η πρόκληση είναι να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις σωστές εκδόσεις αυτοκινήτων στις σωστές τοποθεσίες και να συγκεντρώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους της εταιρείας μας για να βοηθήσουμε με τις παραδόσεις στο τέλος του τριμήνου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr