GP Ρωσίας 2019, Κατατακτήριες: Απίστευτος γύρος και pole για Leclerc

Σχετικά άρθρα

H πίστα στο πάρκο των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Sochi ήταν ένα απόρθητο φρούριο για την Mercedes, από το 2014 που μπήκε στο ημερολόγιο της F1, αλλά ο Charles Leclerc κατάφερε με χρόνο 1:31,628 να δώσει έναν ακόμα λόγω για χαρά -έστω και πρόσκαιρη- στους φιλάθλους της ιταλικής ομάδας. Ο Μονεγάσκος, στην δεύτερη του χρονιά στην F1, απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι -μαζί με την Ferrari- είναι ο ταχύτερος συνδυασμός μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, κατακτώντας την έκτη pole position στην καριέρα του και την τέταρτη συνεχόμενη. Την τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο για οδηγό της Ferrari ήταν το 2001 με τον Michael Schumacher, με τον Leclerc να ήταν τότε μόλις τριών χρονών.

O γύρος που έδωσε την pole στον Leclerc

Την τελευταία στιγμή, ο Lewis Hamilton κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη σειρά του grid και θα εκκινήσει από την δεύτερη θέση, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- έκανε τον τέλειο γύρο, αλλά αυτός δεν ήταν αρκετός για κάτι καλύτερο από 0,4 δευτ. πιο αργό χρόνο από τον Leclerc. Πριν την δεύτερη προσπάθεια των οδηγών στο Q3, ο Sebastian Vettel βρισκόταν στην δεύτερη θέση, αλλά ο δεύτερος γύρος του δεν ήταν καλός και δεν βελτίωσε τον χρόνο του, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον Hamilton να τον αμφισβητήσει, κάτι που έγινε.

Τα highlights

Με τον Alex Albon να τρακάρει στο Q1 και να τίθεται εκτός κατατακτηρίων, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Red Bull στο Q3 ήταν ο Max Verstappen, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, αν και θα εκκινήσει από την ένατη θέση εξαιτίας της ποινής των πέντε θέσεων, για την αλλαγή εξαρτημάτων του power unit της Honda. Ο Valtteri Bottas ήταν ξανά απογοητευτικός σε ολόκληρο το Q3, με τον περσινό poleman και νικητή του 2017 να μην καταφέρνει τίποτα καλύτερο από τον πέμπτο χρόνο, όντας ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Leclerc, αν και τελικά θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση.

Τον έκτο χρόνο έγραψε ο Carlos Sainz με την McLaren (θα εκκινήσει από την πέμπτη θέση), σημειώνοντας έναν εκπληκτικό -τηρουμένων των αναλογιών- χρόνο για τις δυνατότητες της ομάδας του. Ο Nico Hulkenberg έγραψε με το μονοθέσιο της Renault τον έβδομο χρόνο (θα εκκινήσει από την έκτη θέση), ένα μόλις δέκατο πίσω από τον Ισπανό. Ο Γερμανός μπήκε ανάμεσα στις δύο McLaren, καθώς τον όγδοο χρόνο έγραψε ο Lando Norris, αλλά θα εκκινήσει από την έβδομη θέση. Ο Romain Grosjean ήταν ταχύτατος με την Haas, σημειώνοντας τον ένατο χρόνο (θα εκκινήσει από την όγδοη θέση), ενώ από στην τελευταία θέση της πρώτης δεκάδας βρέθηκε ο Daniel Ricciardo της Renault.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...