Η Hyundai πρόσθεσε το όνομά της στον αυξανόμενο κατάλογο των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών τεχνολογίας που αγωνίζονται να αναπτύξουν ιπτάμενα ταξί για να πετούν στους ουρανούς των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου. Η νοτιοκορεάτικη εταιρία άνοιξε ένα νέο τμήμα στον οργανισμό της, που το ονομάζει Urban Air Mobility και προσέλαβε έναν πρώην μηχανικό της NASA, τον Dr. Jaiwon Shin.

Και ενώ η Hyundai δεν ανακοίνωσε πότε σκοπεύει να δείξει στο κοινό τη δουλειά του νεοσυσταθέντος τμήματος, η εταιρεία τόνισε ότι οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει το 2019 θα αποπληρωθούν μακροπρόθεσμα. Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai επισημαίνει ότι η κατηγορία της αστικής εναέριας κινητικότητας αναμένεται να ανέλθει σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2039, με τον Dr. Shin να τονίζει:

Η νέα ομάδα της Hyundai θα αναπτύξει βασικές τεχνολογίες που θα φέρουν την εταιρεία ως κινητήρια δύναμη στην αστική εναέρια κινητικότητα.

Είναι πολύ νωρίς για την Hyundai να αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το όχημα (ή τα οχήματα) που σχεδιάζει να αναπτύξει, αλλά η δημιουργία του τμήματος Urban Air Mobility υποδεικνύει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος. Η ομάδα του Shin θα επικεντρωθεί στην επίλυση των προβλημάτων κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, πιθανώς με ηλεκτρικά, αυτόνομα, αεροσκάφη, μεταφοράς ενός επιβάτη.

Ο Shin έχει εργαστεί για 30 χρόνια στη NASA, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει δεκάδες projects, όπως το υπερηχητικό X-plane και την “ηλεκτροποίηση” των αεροπλάνων. Έχει επίσης εμπειρία στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, η οποία θα είναι ζωτικής σημασίας εάν οι εταιρείες που αναπτύσσουν ιπτάμενα ταξί καταφέρουν να επιτύχουν το στόχο τους και αρχίσουν να γεμίζουν τον ουρανό με αυτά.