Στην έκθεση του Τόκιο, που ανοίγει τις πύλες στις 23 Οκτωβρίου, η Nissan θα έχει στο περίπτερο της το IMk Concept, το οποίο παρουσίασε σήμερα. Το εν λόγω πρωτότυπο περιγράφεται από την εταιρία ως το απόλυτο αστικό μέσο μετακίνησης, καθώς διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις και κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το μήκος του αγγίζει τα 3.434 χλστ., το πλάτος του τα 1.512 χλστ., και το ύψος του τα 1.644 χλστ. Η Nissan αναφέρει ότι η εμφάνιση του είναι μέρος της νέας φιλοσοφίας σχεδιασμού της εταιρείας, που την ονομάζει “Timeless Japanese Futurism” και μας δείχνει πως θα μοιάζουν τα αυτοκίνητα πόλης της στο εγγύς μέλλον. Το μικρό αλλά υψηλό σχήμα του, χαρακτηρίζεται από τους μικρούς προβόλους, ενώ στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η φωτιζόμενη μάσκα, που αναπαράγεται και στο πίσω μέρος, από τα LED φώτα.

Ακόμα, στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών υπάρχουν κάμερες, με τη Nissan να ονομάζει το χρώμα του χαλκού που έχει βάψει το αυτοκίνητο ως “Akagane”, ενώ οι ασημένιες λεπτομέρειες στην εμπρός κολόνα και στη μάσκα να δημιουργούν αντίθεση.

Στο εσωτερικό, το πρωτότυπο έχει μια ριζικά νέα σχεδιαστική, μινιμαλιστική προσέγγιση, σε σχέση με τα σημερινά οχήματα παραγωγής της Nissan και ενσωματώνει ανοιχτό γκρι ύφασμα σε όλο το ταμπλό και το τιμόνι, που συνολικά προσφέρουν μια “ζεστή ατμόσφαιρα”. Η πανοραμική ηλιοροφή κάνει τη καμπίνα ευήλια και να δείχνει πιο ευρύχωρη. Στο κάτω μέρος των πάνελ των θυρών υπάρχουν ξύλινες επενδύσεις και ξεχωριστός φωτισμός, με τη Nissan να έχει τοποθετήσει πατάκια σε σκούρο καφέ χρώμα για να προσθέσει τη χαλαρωτική αίσθηση.