Η Audi θα κατασκευάσει τουλάχιστον τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα στην MEB πλατφόρμα που ανέπτυξε η Volkswagen, με τα συγκεκριμένα μοντέλα να βρίσκονται ανάμεσα στα 20 αμιγώς ηλεκτρικά που θα κατασκευάσει η εταιρία μέχρι το 2025.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi είναι το E-Tron, με τα E-Tron Sportback και E-Tron GT να ακολουθούν, ενώ μέχρι τα τέλη του 2020 θα περάσει στη παραγωγή και το Q4 E-Tron, που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτότυπου τον περασμένο Μάρτιο. Η έκδοση παραγωγής θα διαφέρει ελάχιστα σε σύγκριση με το πρωτότυπο, αφού κατά 97% θα είναι ίδιο, έχοντας διαφορετικές χειρολαβές, καθρέπτες και μικρότερες ζάντες.

Τα άλλα τρία μοντέλα της Audi που θα βασίζονται στην MEB πλατφόρμα θα είναι το Q4 E-Tron Sportback, η δική της εκδοχή του Volkswagen ID.3, όπως και ένα σεντάν μοντέλο, με την γερμανική εταιρία να δίνει μάλιστα και μια teaser φωτογραφία από το πρωτότυπό του, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Παράλληλα η Audi έδωσε και μερικές teasers φωτογραφίες ενός ακόμη Sportback ηλεκτρικού πρωτότυπου, το οποίο βασίζεται στην PPE πλατφόρμα. Το όχημα φαίνεται να έχει παρόμοιο μέγεθος με αυτό των A5 Sportback και A7 Sportback.