Μέσα στον Οκτώβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Toyota Yaris

Σχετικά άρθρα

Το 2011, η Toyota παρουσίασε την τρίτη γενιά του Yaris και τρία χρόνια αργότερα υπέστη ένα ελαφρύ facelift το 2014. Στις αρχές του 2017, όμως, η πορεία του supermini μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας απέδειξε ότι κάθε χρόνο αυξάνει το μερίδιό του στην supermini κατηγορία στην Ευρώπη, έχοντας πουλήσει πάνω από 1,8 εκατ. μονάδες από το φθινόπωρο του 2011.

Γι’αυτό -τότε- η ιαπωνική εταιρία έκρινε ότι το μοντέλο της δεν χρειάζεται αλλαγή, αλλά μια ριζική ανανέωση, η οποία δεν ήρθε με ένα απλό facelift στη μέση του κύκλου ζωής, αλλά από μια επένδυση €90 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει την υιοθέτηση 900 και πλέον νέων εξαρτημάτων για τη βελτίωση της σχεδίασης, των δυναμικών επιδόσεων και της ασφάλειας του αυτοκινήτου.

Πριν ένα μήνα, όμως, η Toyota παρουσίασε τη νέα TNGA πλατφόρμα, στην οποία θα βασίζονται τα επόμενης γενιάς μικρά μοντέλα της. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω πλατφόρμα ονομάζεται GA-B, και αυτή θα χρησιμοποιήσει το νέο Yaris, καθώς και ένα compact SUV ή crossover. Έτσι, το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται ότι ήρθε, και -σύμφωνα με πληροφορίες μας- η Toyota θα παρουσιάσει τη νέα, ολοκαίνουρια γενιά του Yaris μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ιαπωνία, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Τόκιο, που ανοίγει τις πύλες της στις 23 Οκτωβρίου.

Όπως προανέφερα, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην TNGA-B πλατφόρμα, η οποία είναι αρθρωτή και θα υποστηρίζει μοντέλα με διαφορετικά μεταξόνια και διαφορετικά μετατρόχια, δίνοντας την ελευθερία στους σχεδιαστές της Toyota να δημιουργήσουν οχήματα με διαφορετική εμφάνιση, που θα έχουν την ίδια βάση. Στον εμπρός άξονα η πλατφόρμα χρησιμοποιεί γόνατα MacPherson, ενώ πίσω θα μπορεί να δεχτεί είτε ημιάκαμπτο άξονα είτε ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ανάλογα με το μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...