Συνεχίζοντας την φιλοσοφία της Toyota New Global Architecture (TNGA) προσέγγισης, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε σήμερα τη νέα πλατφόρμα για την επόμενη γενιά των μικρών μοντέλων της. Αυτή τη στιγμή, η Toyota διαθέτει την GA-C πλατφόρμα, στην οποία βασίζονται τα Prius, C-HR και η νέα Corolla, καθώς και την GA-K, στην οποία βασίζονται τα νέα Camry και RAV4.

Παρουσιάζοντας τη νέα GA-B πλατφόρμα, η Toyota προετοιμάζεται να εφαρμόσει τη φιλοσοφία και την τεχνολογία της TNGA, ώστε να βελτιώσει τον σχεδιασμό και τα δυναμικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των μικρών αυτοκινήτων της. Η εταιρία δεν κατονομάζει ποια θα την χρησιμοποιήσουν, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ένα από αυτά θα είναι το νέο Yaris, καθώς και ένα compact SUV ή crossover.

Η GA-B πλατφόρμα είναι αρθρωτή και θα υποστηρίζει μοντέλα με διαφορετικά μεταξόνια και διαφορετικά μετατρόχια, δίνοντας την ελευθερία στους σχεδιαστές της Toyota να δημιουργήσουν οχήματα με διαφορετική εμφάνιση, που θα έχουν την ίδια βάση. Στον εμπρός άξονα η πλατφόρμα χρησιμοποιεί γόνατα MacPherson, ενώ πίσω θα μπορεί να δεχτεί είτε ημιάκαμπτο άξονα είτε ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ανάλογα με το μοντέλο.