1Ανανέωση: Επίσημο πλέον

Επίσημο: Η Renault απέλυσε τον CEO της

Γαλλικά δημοσιεύματα θέλουν την Renault να αναζητά τον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Thierry Bollore, στην θέση του CEO της, Ο Bollore ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση τον περασμένο Νοέμβριο, λίγο μετά την σύλληψη του Carlos Ghosn, με την γαλλική κυβέρνηση, η οποία κατέχει σχεδόν το 15% της Renault, να βλέπει με καχυποψία τον Bollore.

2

Παράλληλα, οι σχέσεις του Bollore με τον πρόεδρο της εταιρίας, Jean-Dominique Senard, είναι τεταμένες, με το διοικητικό συμβούλιο της Renault να ξεκινά την αναζήτηση του νέου CEO της κατά την διάρκεια της επόμενης συνεδρίασής του στις 18 του μηνός, στη προσπάθειά της να βελτιώσεις περαιτέρω τις σχέσεις της με την Nissan.

Ο Bollore θεωρείται από την Nissan ως “άνθρωπος” του Ghosh, μιας και συνεργαζόταν στενά όταν ο Ghosn ηγούνταν της γαλλικής εταιρίας, ενώ έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι’αυτόν ακόμη και μετά την σύλληψή του. Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι που η Nissan, αλλά και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Renault δεν τον εμπιστεύονται και αναρωτιούνται γιατί παραμένει στην ηγεσία της γαλλικής εταιρίας.